Σάββατο, 23 Νοεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΥπέροχο, σούπερ γευστικό γλυκό – Κορμός με σοκολατένιο παντεσπάνι

Υπέροχο, σούπερ γευστικό γλυκό – Κορμός με σοκολατένιο παντεσπάνι

Υλικά


Για το παντεσπάνι
4 κρόκοι
4 ασπράδια
100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
50 γρ. κακάο
70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για τη γέμιση και την επικάλυψη

250 ml κρέμα γάλακτος
40 γρ. ζάχαρη άχνη
1 βανίλια σε σκόνη

Για τη διακόσμηση
νιφάδες σοκολάτας
κερασάκια μαρασκίνο
φύλλα δυόσμου

Εκτέλεση

Για το παντεσπάνι
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα ασπράδια και τη μισή ποσότητα από την κρυσταλλική ζάχαρη και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψουν.

Όταν το μείγμα μας γίνει άσπρο σαν αφρός τότε η μαρέγκα μας είναι έτοιμη.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να διαλυθούν οι κόκκοι της και εν συνεχεία, προσθέτουμε το κοσκινισμένο κακάο και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.

Σε δόσεις ενσωματώνουμε στο δεύτερο μπολ την μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά και με κυκλικές κινήσεις ώστε να μη χάσουμε τον αέρα που θα αφρατέψει το παντεσπάνι μας.

Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο κι αυτό και ανακατεύουμε απαλά με τη σπάτουλα μέχρι να απορροφηθεί.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ορθογώνιο ταψί διαστάσεων 23×30 αφού προηγουμένως το καλύψουμε με αντικολλητικό χαρτί.

Στρώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα και ψήνουμε στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για 10-12 λεπτά.

Μόλις ψηθεί το παντεσπάνι, το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς για 10 λεπτά μέχρι να αρχίσουμε να το ρολάρουμε.

Πασπαλίζουμε την επιφάνεια του με ζάχαρη άχνη και το καλύπτουμε με μια πετσέτα. Χρησιμοποιούμε ένα ξύλο κοπής ή ένα σκεύος με μεγαλύτερη επιφάνεια από το παντεσπάνι και το αναποδογυρίζουμε.

Ξεκολλάμε το αντικολλητικό χαρτί, πασπαλίζουμε πάλι με ζάχαρη άχνη, για να μην κολλήσει το παντεσπάνι στην πετσέτα και με προσεκτικές κινήσεις το κάνουμε ρολό.

Το αφήνουμε για 1 ώρα να κρυώσει εντελώς τυλιγμένο με την πετσέτα για να διατηρήσει το κυλινδρικό του σχήμα.

Για τη γέμιση και την επικάλυψη

Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα την παγωμένη κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη και μια κάψουλα βανίλιας μέχρι να αφρατέψει και να δημιουργηθούν απαλές κορυφές.

Ξετυλίγουμε το ρολό από παντεσπάνι με τη βοήθεια της πετσέτας και ραντίζουμε την επιφάνεια του με λίγο κονιάκ ώστε να αρωματιστεί.

Απλώνουμε τα 2/3 της σαντιγί σε όλη την επιφάνεια του προσέχοντας να αφήσουμε ένα εκατοστό περίπου κενό από τις άκρες για να μη ξεχειλίσει στο ρολάρισμα.

Τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό και σταθεροποιούμε.

Καλύπτουμε με την υπόλοιπη σαντιγί την επιφάνεια του και με ένα πιρούνι δημιουργούμε παράλληλες γραμμές δίνοντας την αίσθηση κορμού δέντρου.

Διακοσμούμε με νιφάδες σοκολάτας, κερασάκια μαρασκίνο και φύλλα δυόσμου.

Πηγή: https://www.citypatras.gr/mageiriki/yperocho-soyper-geystiko-glyko-kormos-sokolatenio-pantespani/?fbclid=IwAR0AN_MpgMyQbiUWC00m_iP-c-yv4zAbTDwAiyZ6pJ30VkVsVdI-yFtq8Rg

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ