Ένα από τα πιο θρεπτικά, νόστιμα και δημοφιλή ψάρια είναι οι σαρδέλες. Στο παρακάτω άρθρο θα βρείτε δύο συνταγές για σαρδέλες, που θα σας κάνουν να γλείφετε τα χέρια σας. Εδώ θα βρείτε, όλα όσα δεν γνωρίζατε για σαρδέλες στο φούρνο και ψητές σαρδέλες.
Τα υλικά της συνταγής για σαρδέλες φούρνου
– 1 κιλό σαρδέλες καθαρισμένες
– 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
– 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
– 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
– 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
– 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
– Ντοματοχυμός
– Ελαιόλαδο
– Αλάτι
– Πιπέρι
– Τοποθετούμε τις σαρδέλες καθαρισμένες και πλυμένες σε πυρέξ ή ταψί.
– Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.
– Αναμιγνύουμε τον ντοματοχυμό (περίπου 1 1/2 φλιτζάνι), το μαϊντανό, τον άνηθο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και το κρασί και περιχύνουμε με το μείγμα αυτό τις σαρδέλες ώστε να σκεπαστούν όλες.
– Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ώστε να καλύπτονται τελείως. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.
Τα υλικά της συνταγής για τις σαρδέλες και οι αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της
Τα Υλικά συνταγής για σαρδέλες ψητές
– 1 κιλό σαρδέλες
– Αλάτι
– Πιπέρι
– 1 χούφτα ρίγανη
– 1/5 κούπα λάδι
– 1 με 2 λεμόνια
Η εκτέλεση της συνταγής για σαρδέλες ψητές
– Καθαρίζουμε τις σαρδέλες και τις στρώνουμε στην σειρά σε ένα ταψάκι.