Μαγειρεύουμε τις πατάτες με τη φλούδα με μια απολαυστική συνταγή που έχει λίγο από όλα! Δες πώς θα κάνεις τη συνταγή βήμα-βήμα.
Ναι, σήμερα μαγειρεύουμε πατάτες με τη φλούδα, αυγά, παρμεζάνα και μπαχαρικά. Μια συνταγή που μπορείς να έχεις στο τραπέζι ως συνοδευτικό ή μπορείς να απολαύσεις το βράδυ βλέποντας την αγαπημένη σου ταινία…. σαν chips αλλά πιο υγιεινά!
Είσαι έτοιμος να μπεις στην κουζίνα;
Τι θα χρειαστείς γι’ αυτή τη συνταγή:
- 3 πατάτες
- 3 αυγά
- 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνας
- ¼ φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά ρίγανη
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- ½ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου πιπεριού
Πώς θα τη φτιάξεις;
Συνταγή
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.
- Κόβουμε τις πατάτες στη μέση και μετά ξανά σε κομμάτια.
- Χτυπάμε τρία αυγά σε ένα μικρό μπολ.
- Συνδυάζουμε τα υπόλοιπα συστατικά σε ένα μεσαίο μπολ.
- Στη συνέχεια βουτάμε το κάθε κομμάτι πατάτας στα αυγά, μετά το βουτάμε στο μείγμα με την παρμεζάνα και τα υπόλοιπα στέρεα συστατικά. Βουτάμε τα κομμάτια πατάτας ώστε να καλυφθούν πλήρως.
- Έπειτα τα μεταφέρουμε όλα σε ένα ταψί και τοποθετούμε στον φούρνο.
- Ψήνουμε για 30 λεπτά και αφαιρούμε απ’ τον φούρνο.
- Αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσουν κι απολαμβάνουμε με κέτσαπ ή μια σως της επιλογής μας.
Photo: Camp Chef
iPop chefs 4 December 2019