Ορισμένες φορές ένας άνθρωπος γυμνάζεται αρκετά, ακολουθεί μια αυστηρή δίαιτα και δεν αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Ωστόσο και πάλι αδυνατεί να χάσει βάρος. Ποιοι είναι οι ψυχολογικοί λόγοι που δεν χάνεις βάρος;
Μερικές φορές μπορεί να θεωρείς πως το βάρος «λειτουργεί» προς όφελός σου και υπάρχουν μερικά ψυχολογικά «βαρίδια» που δεν σου επιτρέπουν να το χάσεις.
Παρά την υγιεινή διατροφή και τη γυμναστική είναι σαν να αρνείσαι να χάσεις βάρος… Γιατί συμβαίνει αυτό;
Ποιοι είναι οι ψυχολογικοί λόγοι που δεν χάνεις βάρος;
Είναι… ευεργετικό
Ναι, είναι ευεργετικό γιατί μπορούμε να συνδέσουμε τα προβλήματά μας με το υπερβολικό βάρος:
- Δεν έχεις σύντροφο;
- Η δουλειά της ζωής σου απέχει πολύ;
- Στόχοι ζωής που δεν μπορείς να πετύχεις;
Είναι πολύ βολικό να κατηγορούμε το βάρος για όλα μας τα προβλήματα, διότι αν δεν υπήρχαν αυτά τα προβλήματα, θα ήταν προφανείς οι λόγοι για τα προβλήματά μας: ότι πηγάζουν από μέσα μας.
Φυσικά, κανείς δεν θέλει να είναι απογοητευμένος από τον εαυτό του και γι ‘αυτό το βάρος δεν μειώνεται, ακόμα κι αν επισκεπτόμαστε τακτικά το γυμναστήριο. Το υποσυνείδητό μας δεν το αφήνει να συμβεί!
Δικαιολογία για τη… βαρεμάρα
Όλοι ψάχνουμε μια καλή δικαιολογία για να χαλαρώσουμε στον καναπέ και να ξεκινήσουμε γυμναστήριο την επόμενη ημέρα, μήνα, χρόνο.
Οι άνθρωποι με παραπάνω βάρος συνήθως αναβάλλουν τα πλάνα τους για μια… άλλη ζωή!
Είναι μια καλή δικαιολογία: Θέλω να μάθω χορό, αλλά δεν μπορώ επειδή έχω παραπάνω κιλά. Όταν χάσω κιλά, θα γυμνάζομαι καθημερινά.
Αλλά μέχρι στιγμής… δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα απλά να ξαπλώσεις στο κρεβάτι. Χμμμμ…
Προσελκύεις την αγάπη και το ενδιαφέρον
Ποιος δεν ζητά την αγάπη και την προσοχή; Και ποιος δεν θέλει να κλαψουρίζει; Υπάρχουν τόσοι πολλοί γύρω μας που θέλουν να μας παρηγορήσουν, να μας λυπηθούν, να μας αγαπήσουν και να μας φροντίσουν και νιώθουμε σαν το κέντρο του σύμπαντος.
Είναι ένας τρόπος για να ξεφύγεις από ανεπιθύμητες σκέψεις και συναισθήματα
Έχεις παρατηρήσει ποτέ ότι οι άνθρωποι που υποφέρουν από το άγχος, τρώνε περισσότερο ακόμη κι αν είναι σε δίαιτα;
Αυτό συμβαίνει επειδή είναι ανίκανοι να αντιληφθούν τα αληθινά συναισθήματά τους, ειδικά αν έχουν διδαχθεί να τα κρύψουν από την παιδική ηλικία.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η αίσθηση του άγχους μερικές φορές γίνεται αντιληπτή ως μια άλλη έννοια: ως πείνα, για παράδειγμα. Ως αποτέλεσμα, αντί να επισκεπτόμαστε έναν ψυχοθεραπευτή, ο οποίος μπορεί να μας διδάξει να αντιμετωπίσουμε τα συναισθήματά μας. επισκεπτόμαστε… το ψυγείο.
Πηγή: https://ipop.gr/fitness/aytoi-einai-oi-psychologikoi-logoi-poy-den-chaneis-varos/