Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα9 πράγματα που ο οδοντίατρος σου θέλει να σταματήσεις να κάνεις!

9 πράγματα που ο οδοντίατρος σου θέλει να σταματήσεις να κάνεις!

Σίγουρα ξέρεις ότι η στοματική σου υγιεινή είναι πολύ σημαντική. Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς… πόσο συχνά χρησιμοποιοείς στοματικό νήμα; Ναι, αυτό πιστεύαμε. Και ο οδοντίατρος σου το ξέρει.

Το να βουρτσίζεις τα δόντια σου είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνεις καθημερινά. Η κακοσμία στόματος μπορεί να απωθήσει πολλούς ανθρώπους από κοντά σου και να σε κάνει να νιώσεις πολύ πολύ άβολα. Εκτός από αυτό, μην ξεχνάς ότι δεν υπάρχει χειρότερος πόνος από αυτών των δοντιών. Γι’ αυτούς τους λόγους τα λάθη στην υγιεινή των δοντιών σου θα πρέπει οπωσδήποτε να τα σταματήσεις.

Εμείς, συγκεντρώσαμε 9 πράγματα που ο οδοντίατρός σου θα ήθελε πραγματικά, πραγματικά όμως, να σταματήσεις να το κάνεις, αμέσως.


Να λες ψέματα για το πόσο συχνά χρησιμοποιείς στοματικό νήμα

Όταν λες, λοιπόν, στον οδοντίατρό σου ότι κάθε μέρα χρησιμοποιείς στοματικό νήμα για τα δόντια σου, αλλά όταν πραγματικά εννοείς κάθε μέρα τις τελευταίες τρεις μέρες, ο οδοντίατρός σου μπορεί να το καταλάβει. Λες ψέματα! Είσαι ένοχος.

Είναι καλύτερα να είσαι ειλικρινής. Εάν δεν χρησιμοποιείς στοματικό νήμα, ή αν δεν γνωρίζεις ποιος είναι ο σωστός τρόπος, ρώτα τον γιατρό σου. Είναι σε θέση να σου πει πως να το χρησιμοποιήσεις.

Μην χρησιμοποιείς DIY οδοντόκρεμες

Οι DIY οδοντόκρεμες είναι γενικά άχρηστες, όπως είναι άχρηστα και τα συστήματα λεύκανσης.

Ακόμα και στις γνωστές μάρκες συστημάτων λεύκανσης υπάρχουν κάποιοι περιορισμού, όπως είναι η δυσκολία λεύκανσης ανάμεσα στα δόντια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι σκοτεινοί λεκέδες να παραμένουν σε αυτές τις περιοχές.

Οι DIY οδοντόκρεμες από την άλλη, μπορούν επίσης να κάνουν σοβαρές ζημιές στα δόντια σου. Η λεύκανση των δοντιών σου με προϊόντα που δεν περιέχουν φάρμακα μπορεί να οδηγήσει σε αραίωση του σμάλτου, ερεθισμό των ούλων και ευαισθησία στα δόντια.

Μην πίνεις νερό με λεμόνι

Εντάξει, το παραδοσιακό νερό μπορεί να είναι βαρετό. Αλλά το λεμόνι περιέχει οξέα. Τα οξέα προκαλούν μεγάλα προβλήματα στην στοματική υγεία. Τα όξινα στόματα οδηγούν σε φθορά των δοντιών, ασθένεια των ούλων, φθορά του σμάλτου (γνωστό ως το εξωτερικό προστατευτικό στρώμα του δοντιού), βλάβη και άσχημη αναπνοή. Για να έχεις τα δόντια σου (και τον οδοντίατρό σου) ευτυχισμένο, προτίμησε να πίνεις νερό σκέτο.

Μην βουρτσίζεις με σκληρή οδοντόβουρτσα

Μια σκληρή οδοντόβουρτσα με υπερβολική πίεση μπορεί να προκαλέσει μεγάλα προβλήματα (σκέψου τις πληγές στα ούλα και την καταστροφή του σμάλτου). Πάντα να χρησιμοποιείς μαλακή οδοντόβουρτσα, έτσι θα κρατάς τα ούλα και τα δόντια σου υγιή.

Ή με χειροκίνητη οδοντόβουρτσα

Μια ηλεκτρική οδοντόβουρτσα επιτρέπει ένα πιο συνεκτικό και σκόπιμο βούρτσισμα. Με τις χειροκίνητες οδοντόβουρτσες, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βουρτσίσεις ορισμένες περιοχές και να χάσεις εντελώς κάποιες άλλες. Επιπλέον, οι ηλεκτρονικές οδοντόβουρτσες έχουν χρονομετρητή δύο λεπτοών, κατασκευασμένο ακριβώς για να μπορείς να δώσεις σε κάθε δόντη την προσοχή που του χρειάζεται.

Μην δαγκώνεις σκληρές τροφές ή αντικείμενα

Μέσα σε αυτά περιλαμβάνονται τα ακρυλικά νύχια, το στυλό και ο πάγος. Και ποτέ, μα ποτέ, μην χρησιμοποιείς τα δόντια σου για να ανοίξεις πράγματα.

Μην τρομοκρατείς τα παιδιά σου

Υπάρχουν πολλά παιδιά που έχουν καλή σχέση με την καρέκλα του οδοντιάτρου, μέχρι που ακούνε τον γονιό τους να τους λέει να προετοιμαστεί για να νιώσει πόνο. Ο οδοντίατρος είναι αυτός που πρέπει να μιλάει στα παιδιά και όχι οι γονείς. Οι γονείς, μάλιστα, πολλές φορές μπαίνουν εμπόδιο σε αυτή την επικοινωνία.

Μην αντικαθιστάς την old fashioned οδοντόκρεμά σου με κάποια περίεργης απόχρωσης

Το oil pulling, που είναι η λεύκανση δοντιών με λάδι καρύδας, δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι βλάπτουν τα δόντια σου. Όμως, ο ενεργός άνθρακας (που βρίσκεται στις σκόνες λεύκανσης των δοντιών), δεν είναι καλά ρυθμισμένος και συνεπώς είναι πολύ λειαντικός. Αυτό μπορεί να καταστρέψει το σμάλτο των δοντιών σας.

Ακολούθα πιστά την συνταγή αντιβιοτικών που παίρνεις

Μια τυπική συνταγή μπορεί να απαιτεί να παίρνεις ένα δισκίο κάθε έξι έως οκτώ ώρες για ένα συγκεκριμένο αριθμό ημερών. Αυτό που ενοχλεί τον οδοντίατρό σου είναι όταν παίρνες αντιβιοτικά μέχρι να νιώσεις καλύτερα, και μετά δεν ολοκληρώνεις την θεραπεία.

Στην πραγματικότητα, μπορεί να έχεις καταστείλει τη λοίμωξη, δεν έχεις, όμως, εξαλείψει πλήρως τα βακτηρίδια.

Ακολούθα την συνταγή πιστά την επόμενη φορά, εντάξει;

Πηγή: https://ipop.gr/ugeia/9-pragmata-poy-o-odontiatros-soy-thelei-na-stamatiseis-na-kaneis/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ