Τα κρεμμύδια είναι ένα από τα πιο χρησιμοποιούμενα υλικά στην κουζίνα. Συνδυάζονται εύκολα με διαφορετικές γεύσεις και εξακολουθούν να προσθέτουν τη δική τους γεύση στο φαγητό σας. Τα κρεμμύδια είναι επίσης γνωστά για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Είναι μια καλή πηγή βιοτίνης και περιέχουν επίσης άλλα απαραίτητα μικροθρεπτικά συστατικά όπως μαγγάνιο, χαλκό, βιταμίνη C, κάλιο και φυλλικό οξύ. Ενώ μπορεί να τα γνωρίζατε όλα αυτά, υπάρχουν πολλά περισσότερα που μπορείτε να κάνετε με αυτό το εξαιρετικά χρήσιμο συστατικό. Θα σας παρουσιάσω 7 εκπληκτικούς τρόπους για να χρησιμοποιήσετε τα κρεμμύδια εκτός από τη μαγειρική!
Ο χυμός του κρεμμυδιού για την ανάπτυξη των μαλλιών είναι μια από τις καλύτερες θεραπείες για την καταπολέμηση της τριχόπτωσης και την αύξηση της τριχοφυΐας. Το κρεμμύδι περιέχει θείο, το οποίο αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου στους ιστούς και βοηθά στην αναγέννηση των μαλλιών. Η τριχόπτωση προκαλείται επίσης συχνά από την έλλειψη πρωτεϊνών με υψηλή περιεκτικότητα σε θείο που προκαλούν σπάσιμο και κάνουν τα μαλλιά σας εύθραυστα.
Αυτό μπορεί να ακούγεται κάπως απογοητευτικό καθώς σε κανέναν δεν αρέσει η μυρωδιά του κρεμμυδιού, αλλά το να τρίβετε μια φέτα από αυτό στο δέρμα σας λειτουργεί ως φυσικό εντομοαπωθητικό. Εάν απλώσετε χυμό κρεμμυδιού στο σώμα σας, τα έντομα δεν θα σας πλησιάσουν. Όχι μόνο αυτό αλλά επίσης ο χυμός κρεμμυδιού μπορεί να σας βοηθήσει να απαλύνει τον πόνο που προκαλείται από ένα τσίμπημα εντόμου. Οι φέτες κρεμμυδιού συχνά τρίβονται σε τσιμπήματα μέλισσας για να ανακουφίσουν τον πόνο και να αποτρέψουν το πρήξιμο.
Έχετε πολλά σκουριασμένα μαχαίρια στην κουζίνα; Το κρεμμύδι μπορεί να σας δώσει τη λύση στο πρόβλημά σας. Κόψτε ένα κρεμμύδι και τρίψτε το σε όλο το μαχαίρι και στο σκουριασμένο μέρος. Η σκουριά αποτελείται από ιόντα υδρογόνου και τα κρεμμύδια περιέχουν μια χημική ουσία που ονομάζεται σουλφανιλικό οξύ που αντιδρά με αυτά τα ιόντα υδρογόνου για να διαλύσει τη σκουριά και να κάνει τα μαχαίρια σας να λάμπουν ξανά.
Μην πετάτε τις φλούδες του κρεμμυδιού. Είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά όπως φλαβονοειδή, κερσετίνη και φαινολικές ενώσεις. Μουλιάστε τις φλούδες του κρεμμυδιού σε νερό για πέντε έως επτά λεπτά και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε αυτόν τον ζωμό στις σούπες και τα μαγειρευτά σας. Το φαγητό σας θα είναι πολύ νόστιμο.
Ανακατέψτε ίση ποσότητα χυμού κρεμμυδιού και νερού. Βουτήξτε ένα μαλακό και καθαρό πανί σε αυτό το μείγμα και τρίψτε το απαλά πάνω από μεταλλικές επιφάνειες. Πλύνετε τα δοχεία με ζεστό νερό για να επαναφέρετε το αφρώδες μέταλλο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια διαδικασία για να καθαρίσετε και τις εστίες και τις ψησταριές.
Πιείτε λίγο τσάι με κρεμμύδι για να αντιμετωπίσετε τον πονόλαιμο. Μπορείτε να το κάνετε αυτό βυθίζοντας μερικές φλούδες κρεμμυδιού σε νερό (1 φλιτζάνι νερό απαιτεί 1/2 φλούδα κρεμμυδιού). Αφήστε το να βράσει, αφαιρέστε τη φλούδα του κρεμμυδιού και μετά αρχίστε να το πίνετε για ανακούφιση. Οι φλούδες του κρεμμυδιού περιέχουν φυσικά θρεπτικά συστατικά για την καταπολέμηση του κρυολογήματος, της γρίπης και του βήχα.
Ενώ τα κρεμμύδια είναι γνωστά για την έντονη μυρωδιά τους, μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην απορρόφηση των έντονων και άσχημων μυρωδιών. Συνιστάται να τοποθετείτε κομμένα κρεμμύδια κοντά στη φωτιά ή στο καλοριφέρ για να απομακρύνετε τις έντονες οσμές, ειδικά από τα καμένα φαγητά.