Όσον αφορά στη μαγειρική, πιθανότατα να μην παρατηρούμε καν τα λάθη μας. Τα παρακάτω μικρά αλλά σημαντικά λάθη έχουν όμως λύσεις και σωστές τεχνικές, για να κάνετε το φαγητό σας πολύ πιο νόστιμο.
Όταν πεινάμε, η οδηγία «Προθερμάνετε τον φούρνο ή την κατσαρόλα, μπορεί να σας φανεί αιώνας και να σας βασανίσει. Αλλά η αλήθεια είναι ότι πως αποτελεί απαραίτητο βήμα. Όταν ψήνουμε ειδικά σε φούρνο που δεν έχει προθερμανθεί σωστά έχει ως αποτέλεσμα να μαγειρεύεται τελικά το φαγητό ανόμοια ή ακόμα και να καίγεται. Αλλά προσέξετε ότι το λάθος μπορεί να γίνει ακόμα και στη προθέρμανση, κάνοντας το λάδι να καεί. Χρειάζεται λίγος χρόνος για να ζεσταθεί το λάδι, ειδικά στο μάτι της κουζίνας. Οπότε ακολουθήστε τις οδηγίες και πάντα προθερμάνετε για λίγα λεπτά την εστία στην οποία θα μαγειρέψετε.
Κάποιες φορές, το μαγείρεμα απαιτεί λίγη υπομονή. Ίσως να νομίζετε ότι είναι ευκολότερο να γεμίσετε το τηγάνι με όλα τα υλικά, αλλά με αυτό τον τρόπο τελικά το φαγητό αργεί να μαγειρευτεί και αναμιγνύεται με άσχημο αποτέλεσμα. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να προσθέτετε σταδιακά τα υλικά ανάλογα με το πόσο χρειάζεται το καθένα για να μαγειρευτεί επαρκώς. Άλλος ένας τρόπος να διασφαλίσετε ότι το φαγητό σας θα μαγειρευτεί σωστά και θα γίνει τραγανό είναι να αποφύγετε τον πειρασμό να το ανακατεύετε πολύ όσο μαγειρεύετε. Σε αντίθετη περίπτωση, αν επιμένετε πολύ, αυτό που θα καταφέρετε είναι να γίνει μια αλοιφή.
Πεινάτε και θέλετε να προσθέσετε κατευθείαν την μπριτζόλα σας στο τηγάνι ή στο γκριλ. Περιμένετε! Αφήστε το κρέας σας να ξεκουραστεί πριν το κόψετε. Με αυτό τον τρόπο, οι χυμοί του θα βγουν και θα έχετε πιο ζουμερό αποτέλεσμα. Κόψτε το αρκετά λεπτά πριν μαγειρέψετε και αφήστε το εκεί για λίγο. Είναι πάντα καλύτερο να κόβετε το κρέας σε μικρά κομμάτια και έτσι χρειάζεται να ξεκουραστεί για λίγο χρόνο.
Χαμηλώστε λίγο τη φωτιά όταν χρησιμοποιείτε αντικολλητικά τηγάνια. Οι υψηλές θερμοκρασίες απελευθερώνουν PFCs σε μορφή καπνού. Τα PFCs συνδέονται με βλάβες στο ήπαρ και με αναπτυξιακά προβλήματα. Ελέγξτε τις οδηγίες χρήσης για να εντοπίσετε τις συνιστώμενες θερμοκρασίες.
Όταν μετράμε το αλεύρι, τις περισσότερες φορές γεμίζουμε ένα δοχείο μέτρησης βυθίζοντας το σε μια σακούλα, σηκώνοντάς το και ρίχνοντάς το στο μπολ. Αυτό είναι ένα συνηθισμένο λάθος, διότι η κίνηση του βυθίσματος πιέζει το αλεύρι στο δοχείο και έτσι παίρνουμε περισσότερο και συμπιεσμένο αλεύρι. Το αποτέλεσμα: Πυκνή και σκληρή ζύμη. Ο σωστός τρόπος είναι να υπολογίζουμε το αλεύρι, προσθέτοντάς το απαλά με ένα κουτάλι στο δοχείο μέτρησης και προσέχοντας να μην ξεχειλίζει από το στόμιο.
Πηγή: https://enallaktikidrasi.com/2021/03/kakes-sinitheies-mageiriki-xreiazetai-apofeugoume/?fbclid=IwAR1VM-aXtMDX1ZiSgiW8ZnsS7NFlbvwqGtR0dtezjZpxUBPy-_z2MyEVYuU