Site icon xtesini.gr

5 συνήθειες των πικρόχολων ανθρώπων και πώς να τους αποφύγετε.

Η πίκρα είναι ένα γνώρισμα που μπορεί να αναπτυχθεί πιο εύκολα από ό, τι μπορείτε να σκεφτείτε. Όταν οι άνθρωποι αισθάνονται πληγωμένοι ή προδομένοι ή έχουν μια κακή εμπειρία,μπορεί να αρχίσουν να βλέπουν τον κόσμο πιο αρνητικά ακόμα και αν δεν το συνειδητοποιούν. Κρατώντας κακία μέσα σας και εστιάζοντας στην αρνητικότητα μπορεί να σας καταβάλει.

Διαβάστε πέντε συνήθειες των πικρόχολων ανθρώπων και πώς μπορείτε να τους αποφύγετε!

#1 Κυνικότητα

Το να είναι κάποιος κυνικός μπορεί να τον οδηγήσει σε μοναξιά και απομόνωση. Όλοι μαθαίνουμε από τις εμπειρίες μας και είναι δύσκολο να μην πάρουμε κάποια πράγματα κατάκαρδα. Όταν όμως ένα άτομο είναι κυνικό, συχνά γενικεύει την οργή του και προς τους ανθρώπους που δεν τον έχουν βλάψει. Υποθέτει, λόγω μιας κακής εμπειρίας, ότι ο όλοι θέλουν να τον βλάψουν.

Τι να κάνετε!

Να θυμάστε ότι το πώς βλέπετε τον κόσμο και η στάση που έχετε προς τους άλλους, είναι μόνο μια αντανάκλαση του εαυτού σας.  Μάθετε από τις εμπειρίες σας αλλά μην γίνετε πικρόχολοι εξαιτίας τους.

#2 Μνησικακία

Το να συγχωρέσεις και να ξεχάσεις είναι συχνά πιο εύκολο στα λόγια παρά στην πράξη αλλά κρατώντας μια μνησικακία ενάντια σε κάποιον, το μόνο που θα καταφέρετε είναι να αισθάνεστε χάλια. Όσο περισσότερο επικεντρώνετε την οργή και την αγανάκτηση σας προς κάποιον άλλο, τόσο περισσότερο αυτά τα συναισθήματα θα γίνουν ένα κομμάτι του εαυτού σας.  Ακόμα κι αν νομίζετε ότι τα έχετε σπρώξει στο πίσω μέρος του μυαλού σας, είναι ακόμα εκεί και σας επηρεάζουν.

Τι να κάνετε!

Όταν κάποιος σας πληγώσει ή σας προδώσει, μην κρατάτε τον θυμό σας. Αντιμετωπίστε τον αμέσως! Υπερασπιστείτε τον εαυτό σας, αφήστε το πρόσωπο να ξέρει πώς αυτός ή αυτή σας πλήγωσε και προχωρήστε. Αφήστε αυτά τα συναισθήματα με αυτόν ή αυτήν αντί να τα πάρετε μαζί σας και να γίνετε πικρόχολοι.

#3 Ζήλια

Όταν κάποιος παίρνει την προαγωγή που εσύ ήθελες στη δουλειά, ένας συνάδελφος παίρνει ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο ή συναντάτε κάποιον παλιό συμμαθητή που υπερηφανεύεται για τις επιτυχίες του, τότε αρχίζει να μεγαλώνει η ζήλια. Όσο κι αν προσπαθούμε να την καταπολεμήσουμε, οι περισσότεροι από εμάς αισθάνονται τουλάχιστον ένα σούβλισμα του πράσινου τέρατος από καιρό σε καιρό. Αλλά εάν ζηλεύετε τους ανθρώπους γύρω σας αυτό αναμφίβολα  θα σας φέρει πίκρα που σίγουρα θα γίνει  αντιληπτή από τους γύρω σας.

Τι να κάνετε!

Αν θέλετε κάτι που κάποιος άλλος έχει, να το χρησιμοποιήσετε αυτό ως κίνητρο για να επιτύχετε τους στόχους σας. Πιέστε τον εαυτό σας πιο πολύ για να αποκτήσετε αυτό που θέλετε και σκεφτείτε πόσο ωραία θα αισθανθείτε όταν τα έχετε καταφέρει.

#4 Αναζήτηση προσοχής

Οι άνθρωποι που είναι πικροί είναι πιο πιθανό να κλαίγονται, όταν δεν γίνεται αυτό που θέλουν. Αναζητούν την προσοχή επειδή θέλουν να είναι βέβαιοι ότι η κατάστασή τους είναι άδικη. Το κλαψούρισμα ή η δημιουργία ενός δράματος για να έχουν την συμπάθεια των άλλων, είναι πολύ πιθανό να γυρίσει μπούμερανγκ.

Τι να κάνω!

Μόνο συμπάθεια θα κερδίσετε. Αν είστε σε ένα τέλμα,το κλαψούρισμα δεν θα βοηθήσει. Εάν αισθάνεστε την ανάγκη για προσοχή, εργαστείτε σκληρά, σιωπηλά και μετά μιλήστε μόνο για την επιτυχία σας.

#5 Αρνητικότητα

Η πικρία προκαλεί τον άνθρωπο να δει τον κόσμο υπό ένα αρνητικό φως.  Κάθε κατάσταση γίνεται πρόβλημα ή ενόχληση. Ας είμαστε ειλικρινείς. Ποιος θέλει να ζήσει με αυτόν τον τρόπο; Εστιάζοντας στην αρνητικότητα είναι εξαιρετικά περιοριστικό για σας. Θα μπορούσατε να περάσετε καλά σε ένα πάρτι αλλά εσείς θέλετε να φύγετε γιατί βρέχει ή δεν σας αρέσει το τραγούδι που παίζει. Όταν είστε αρνητικοί ανοίγετε την πόρτα στην αρνητικότητα.

Τι να κάνετε!

Ίσως είναι δύσκολο να αφήσετε μια κακή κατάσταση ή τον πόνο αλλά φανταστείτε πόσο πιο γεμάτη θα μπορούσε να είναι η ζωή σας, αν ξεφύγετε από όλη την αρνητικότητα γύρω σας. Αφήστε τον εαυτό σας να χαρεί αλλαγές και να γευτεί νέες εμπειρίες. Μην γίνετε ξινοί!

Πηγή: https://www.citypatras.gr/psychagogia/mustreads/5-synitheies-ton-pikrocholon-anthropon-pos-na-toys-apofygete-2/?fbclid=IwAR33TQOcg9-H8CTe_UJO9hFTqIDVC6OJHqFsMkXsVL0A7LeChGYgdpukQX8

Exit mobile version