Site icon xtesini.gr

10 κακές συνήθειες στο μπάνιο που μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην υγεία σας

Σε ένα συνηθισμένο μπάνιο, μόνο η λεκάνη της τουαλέτας περιέχει 3,2 εκατομμύρια βακτήρια. Με τις κακές συνήθειες, μπορούμε να μεταδώσουμε όλα αυτά τα μικρόβια παντού, ακόμη και χωρίς να συνειδητοποιήσουμε τι κάνουμε. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να έχουμε δέρμα με ακμή ή στομαχικές διαταραχές. Γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε προσεκτικές και να ξέρουμε από τι να προφυλαχτούμε! Θα σας παρουσιάσω 10 κακές συνήθειες στο μπάνιο που μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην υγεία σας!

Ξύρισμα της περιοχής του μπικίνι σας

Είναι φυσικό να έχουμε τρίχες στην περιοχή του μπικίνι μας. Πρώτα απ ‘όλα, περιέχουν φερομόνες που προσελκύουν το αντίθετο φύλο. Δεύτερον, σας προστατεύουν από ξένα βακτήρια. Όμως, όταν ξυριζόμαστε εκεί, μπορεί να βλάψουμε πολύ το δέρμα.

Τι πρέπει να κάνετε:

Εάν θέλετε το σώμα σας να είναι εντελώς καθαρό εκεί κάτω, χρησιμοποιήστε ειδικό γυναικείο εξοπλισμό ξυρίσματος, όπως γυναικείο ξυράφι και κρέμα ξυρίσματος για προσωπική υγιεινή. Το σαπούνι δεν είναι η πιο κατάλληλη λύση, αφού το δέρμα είναι πολύ ευαίσθητο.
Υπάρχουν καλύτεροι τρόποι για να απαλλαγείτε από τις τρίχες εκεί κάτω, όπως η αποτρίχωση, για παράδειγμα. Εάν ενδιαφέρεστε για εναλλακτικές μεθόδους όπως η αποτρίχωση με κερί, μην το κάνετε μόνοι σας, πηγαίνετε σε έναν ειδικό.

Χρησιμοποιείτε λούφα

Η χρήση μιας λούφας είναι καλή μόνο όταν είναι καινούργια. Αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα του δέρματός σας, τα οποία μπαίνουν στο σφουγγάρι και παραμένουν εκεί. Κανονικά όταν τελειώσετε με το πλύσιμο και το τρίψιμο, αφήνετε τη λούφα στο μπάνιο. Αυτή είναι η τέλεια στιγμή για να καλλιεργηθούν τα βακτήρια. Κάθε φορά που αφήνετε τη λούφα σας μετά το πλύσιμο, τα βακτήρια συνεχίζουν να αναπτύσσονται. Έτσι, όταν το χρησιμοποιήσετε την επόμενη φορά, η βρωμιά επιστρέφει στο σώμα σας.

Τι πρέπει να κάνετε:

Αντικαταστήστε το πιο συχνά. Αφήστε το να στεγνώσει και μην το αφήσετε στο μπάνιο. Χρησιμοποιήστε επαναχρησιμοποιήσιμα αντικείμενα, όπως πετσέτες. Επίσης μπορείτε να μην χρησιμοποιείτε λούφα, αλλά κάντε απολέπιση δύο φορές την εβδομάδα.

Δεν πλένετε όλα τα σημεία στο σώμα σας

Το σώμα σας προστατεύεται από βακτήρια και ακμή μόνο όταν είναι καθαρό. Και θα πρέπει να είναι εντελώς καθαρό. Η περιοχή που συχνά παραλείπουμε να πλυθούμε στο ντους είναι η πλάτη, το τριχωτό της κεφαλής, το κάτω μέρος των ποδιών μας και πίσω από τα αυτιά μας.

Τι πρέπει να κάνετε:

Αποκτήστε ειδικά πινέλα για αυτά τα μέρη που θα σας υπενθυμίζουν ότι δεν μπορείτε να παραλείψετε να τα πλύνετε.

Αφήνετε την οδοντόβουρτσά σας στον πάγκο

Το μπάνιο δεν είναι ο πιο καθαρός χώρος στο σπίτι και είναι καλύτερο να μην προσπαθήσετε καν να φανταστείτε πόσα βακτήρια ζουν εκεί. Κανείς δεν θέλει οι οδοντόβουρτσες του να δέχονται επίθεση με μικρόβια και πολλοί πάγκοι στα μπάνια βρίσκονται κοντά σε μια τουαλέτα, γεγονός που την καθιστά ζώνη κινδύνου.

Τι πρέπει να κάνετε:

Βρείτε ένα ασφαλές μέρος για να κρατήσετε την οδοντόβουρτσά σας μακριά από την τουαλέτα και αντικαταστήστε την κάθε 3 μήνες.

Παίρνετε τα gadget στο μπάνιο

Περίπου το 90% των ανθρώπων παίρνουν τα gadget τους στο μπάνιο, είτε κινητό ή τάμπλετ. Ναι, καθαρίζουμε τα χέρια μας, αλλά δεν καθαρίζουμε το τηλέφωνό μας μετά από λίγο χρόνο στην τουαλέτα. Μετά από αυτό, μπορεί να πάρουμε το τηλέφωνό μας μαζί μας κατά τη διάρκεια του γεύματος και να το βάλουμε σε ένα τραπέζι.

Τι πρέπει να κάνετε:

Εάν βαριέστε στο μπάνιο, κρατήστε ένα παιχνίδι εκεί μέσα. Για παράδειγμα, θα μπορούσε να είναι ένας κύβος του ρούμπικ ή ακόμη και ένα βιβλίο ή ένα περιοδικό, αλλά ακόμα και τότε, μην ξεχάσετε να πλύνετε και να απολυμάνετε τα αντικείμενα.

Χρησιμοποιείτε μια πετσέτα για το πρόσωπό σας

Ακόμα κι αν έχετε μια ειδική πετσέτα για το πρόσωπό σας, και πάλι μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνο, ειδικά για άτομα με δερματικά προβλήματα. Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε την ίδια πετσέτα για να στεγνώσετε το πρόσωπό σας μετά την αφήνετε βρεγμένη. Αυτό δημιουργεί το τέλειο περιβάλλον για την καλλιέργεια βακτηρίων.

Τι πρέπει να κάνετε:

Χρησιμοποιήστε πετσέτες μιας χρήσης. Θα σώσει το δέρμα σας, ενώ δεν θα χρειαστεί να πλύνετε περισσότερες πετσέτες.

Αφήνετε βρεγμένες πετσέτες κρεμασμένες στο μπάνιο

Η υγρασία και τα βακτήρια κάνουν το μπάνιο το χειρότερο μέρος για να κρατήσετε την πετσέτα σας. Δεν είναι πολύ καλή ιδέα να τις κρεμάσετε εκεί αφού κάνετε ένα ντους και στεγνώσετε.

Τι πρέπει να κάνετε:

Πάρτε μαζί σας την βρεγμένη πετσέτα σας και κρεμάστε την σε ένα στεγνό ​​σημείο, ώστε το επόμενο ντους σας να μην χαλάσει με την άσχημη μυρωδιά μιας υγρής πετσέτας. Επίσης μπορείτε να αλλάζετε την πετσέτα σας κάθε φορά μετά το μπάνιο.

Καθόμαστε στην τουαλέτα περισσότερο από 15 λεπτά

Ναι, μερικές φορές καταλήγουμε να διαβάζουμε ένα βιβλίο, να παίζουμε παιχνίδια ή απλώς να καθόμαστε πολύ ώρα στην τουαλέτα. Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτό είναι ανθυγιεινό επειδή η επιπλέον πίεση σε αυτές τις φλέβες παράγει αιμορροΐδες που μπορεί να οδηγήσουν σε αιμορραγία.

Τι πρέπει να κάνετε:

Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε την τουαλέτα σας μόνο όταν υπάρχει πραγματική ανάγκη. Επίσης είναι καλύτερα να μην παίρνετε μαζί σας gadget ή βιβλίο για να μην ξεχνάτε την ώρα, ειδικά αν έχετε αιμορροΐδες.

Ξεπλένετε την τουαλέτα ενώ το καπάκι είναι επάνω

Όταν ξεπλένετε μια τουαλέτα με ανοιχτό καπάκι, το στροβιλιζόμενο νερό αναμιγνύεται με μικρά σωματίδια απορριμμάτων και ψεκάζεται στον αέρα. Τα μικρόβια μπορούν να εισχωρήσουν στην πετσέτα σας, στον νεροχύτη σας, ακόμα και στην οδοντόβουρτσά σας.

Τι πρέπει να κάνετε:

Κάντε συνήθεια να κλείνετε το καπάκι. Αν το ξεχνάτε συνέχεια, φτιάξτε ένα αυτοκόλλητο για να σας το θυμίζει.

Βάζετε τα μαλλιά σας πάνω από το κεφάλι σας καθώς λούζεστε

Αν παρατηρήσετε ενώ χτενίζετε τα μαλλιά σας ότι μπλέκονται, ακόμη και μετά τη χρήση ενός conditioner, μπορεί να μην τα λούζετε σωστά. Δώστε προσοχή στο αν μαζεύετε τα βρεγμένα μαλλιά σας πάνω από το κεφάλι σας μετά το λούσιμο.

Τι πρέπει να κάνετε:

Ο καλύτερος τρόπος για να λουστείτε είναι να αφήσετε τα μαλλιά σας με όποιον τρόπο πέφτουν φυσικά.

Πηγή: https://tospitakimou.gr/simboules-gia-to-spiti/xrhsimes-symvoyles/10-kakes-synitheies-mpanio-kanoyn-kako-sthn-ygeia/

Exit mobile version