Είναι σήμερα κι ακόμη κι αν δεν το γνωρίζεις, σίγουρα θα το μυρίζεις στη γειτονιά σου. Κι εμείς βρήκαμε την καλύτερη συνταγή για παϊδάκια, επειδή το απαιτεί η μέρα.
Θα μου πεις… τι χρειάζεται μια συνταγή για παϊδάκια; Τα σωστά υλικά/μπαχαρικά για να γίνουν πιο γευστικά και φυσικά το καλό ψήσιμο. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι ιδανική αν δεν έχεις ψησταριά ή μπάρμπεκιου και θέλεις να τα ψήσεις απλώς στο τηγάνι.
Φυσικά και γίνεται και θα είναι εξίσου νόστιμα και ζουμερά.
Τι θα χρειαστείς για τη συνταγή για τα παϊδάκια;
- 8 παϊδάκια
- 2 κουταλιές της σούπας λάδι
- χυμό από 1 λεμόνι, περίπου 3-4 κουταλιές της σούπας
- 2-3 κουταλάκια της σούπας ρίγανη
- 1 κουταλιές της σούπας τσίλι ή κόκκινη πιπεριά
- 4 κουταλιές της σούπας φύλλα θυμάρι
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι αλάτι
- Πιπέρι για γεύση
Πώς θα φτιάξεις τη συνταγή για παϊδάκια;
- Προθερμαίνουμε το τηγάνι με υψηλή φωτιά.
- Ρίχνουμε λάδι και χυμό λεμονιού στα παϊδάκια και στη συνέχεια βάζουμε μια καλή ποσότητα από τα βότανα και τα μπαχαρικά και στις δύο πλευρές.
- Τοποθετούμε τα παϊδάκια στο τηγάνι και αφήνουμε για 2 με 3 λεπτά ανά πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
- Αναποδογυρίζουμε τα παϊδάκια και αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει το λίπος και να καραμελοποιηθεί.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε για λίγο πριν τα σερβίρουμε με λεμόνι.
Πηγή: https://ipop.gr/sintages/osa-prepei-na-valeis-sta-paidakia-gia-na-einai-pio-geystika/