Έχει γίνει ο… καφές της καραντίνας! Αποκλείεται να μην έχεις δει αυτό τον καφέ στο TikTok ή στο Instagram και να μην αναρωτήθηκες: Μα τι στο καλό είναι; Τι είναι το Dalgona coffee που βλέπεις παντού και πώς θα το φτιάξεις μόνος σου;
Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό: Ένας καφές σαν σαντιγί, κρεμώδης, σίγουρα instagram-tiktokτικός, που θες να τον δοκιμάσεις!
Τι είναι το Dalgona coffee;
Να περάσουμε στην μικρή… απομυθοποίηση; Πρόκειται απλά για μια κούπα γάλα κι ένας καλά χτυπημένος στιγμιαίος καφές! Επειδή όμως αξίζει να το δοκιμάσεις, να το φωτογραφίσεις και το ανεβάσεις, σου δείχνουμε παρακάτω δύο διαφορετικές συνταγές για να φτιάξεις Dalgona coffee!
Από πού πήρε το όνομά του το Dalgona coffee;
Το όνομά του το πήρε από μια διάσημη Κορεάτικη καφετέρια. Η τεχνική του να χτυπάς τον καφέ μέχρι να δημιουργηθεί μια κρέμα, δεν είναι καινούργια όμως.
Ο συγκεκριμένος καφές είναι ουσιαστικά ο Phenti Hui, Η μόνη διαφορά είναι ότι όταν φτιάχνεις Phenti Hui, βάζεις το γάλα πάνω από το μείγμα ενώ στο dalgona coffee το μείγμα μπαίνει πάνω απ’ το γάλα.
Dalgona coffee: Πρώτη συνταγή
Υλικά:
- 2 κουταλιές της σούπας στιγμιαίος καφές
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό
- 1 ποτήρι γάλα
- Λίγα παγάκια
Εκτέλεση:
- Βάζουμε σε ένα μπολ τον καφέ, την ζάχαρη και το νερό.
- Χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη κρέμα, σαν σαντιγί.
- Βάζουμε τη σαντιγί- καφέ πάνω απ’ το γάλα στο ποτήρι που θέλουμε να σερβίρουμε τον καφέ.
Dalgona coffee: Δεύτερη συνταγή
Υλικά:
- 1 κουταλιά της σούπας στιγμιαίος καφές
- 1 κουταλιά της σούπας κακάο σε σκόνη
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό
- 1 ποτήρι γάλα
- Λίγα παγάκια
Εκτέλεση:
- Βάζουμε σε ένα μπολ τον καφέ, την σοκολάτα, την ζάχαρη και το νερό.
- Χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη κρέμα, σαν σαντιγί.
- Βάζουμε τη σαντιγί- μόκα πάνω απ’ το γάλα στο ποτήρι που θέλουμε να σερβίρουμε τον καφέ.
Σημείωση!
Μπορείς να βάλεις 2 κουταλιές κακάο σε σκόνη και να μην βάλεις καθόλου καφέ εάν δεν θέλεις! Επίσης, εννοείται πως μπορείς να μην βάλεις καθόλου ζάχαρη στο ρόφημα.