Τώρα που οι φράουλες είναι στην εποχή τους, τι καλύτερο από ένα απολαυστικό ανοιξιάτικο γλύκισμα που δεν προλαβαίνεις να το φτιάξεις και εξαφανίζεται; Τι θα έλεγες, για μια λαχταριστή τάρτα φράουλας; Είναι μια απίθανη ιδέα για πεντανόστιμο, ακαταμάχητο γλυκό, με τη φρεσκάδα και τη δροσιά της φράουλας, το οποίο καταναλώνεται με ευχαρίστηση χωρίς να σε βαραίνει.
Συνταγή για τάρτα φράουλας: Υλικά
Για τη ζύμη:
- 2 φλιτζάνια αλεύρι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού baking powder
- 1 κρόκο αυγού
- 2 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη κρυσταλλική
- 160 γρ. βούτυρο
Για την κρέμα:
- 500 ml γάλα
- 60 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
- 100 γρ. ζάχαρη
- 1 βανίλια σε σκόνη
- 2 αυγά
- 80 γρ. νερό
- 100 γρ. χτυπημένη σαντιγί
- 20 γρ. βούτυρο
Για το γαρνίρισμα:
- φράουλες
- μπανάνες
- σαντιγί
Πώς να φτιάξεις την πιο νόστιμη τάρτα φράουλας
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά. Στη συνέχεια, ζυμώνουμε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας και να γίνουν μια εύπλαστη ζύμη.
- Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για μισή ώρα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τα αυγά και τη βανίλια. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα να ζεσταθεί. Πριν αρχίσει ο βρασμός, με μία κουτάλα παίρνουμε λίγο – λίγο το γάλα και το ρίχνουμε στο μπολ ανακατεύοντας. Αφού έχουμε ρίξει το μισό γάλα στο μπολ, το αδειάζουμε και πάλι στη κατσαρόλα. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα μας. Προσθέτουμε το βούτυρο και αφήνουμε την κρέμα μας να κρυώσει.
- Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την απλώνουμε σε μια ταρτιέρα. Την τρυπάμε με πιρούνι και τη μεταφέρουμε και πάλι στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον.
- Αφού κρυώσει η κρέμα, τη χτυπάμε για δύο λεπτά μέχρι να αφρατέψει και προσθέτουμε τη σαντιγί.
- Βγάζουμε την άδεια τάρτα από το ψυγείο και την ψήνουμε στο φούρνο για 12-15 λεπτά στους 220 βαθμούς.
- Στη συνέχεια, απλώνουμε την κρέμα μέσα στην τάρτα.
- Προσθέτουμε τα κομμένα φρούτα από πάνω και η τάρτα μας είναι έτοιμη.
- Καλή απόλαυση!!
iPop chefs 15 May 2022