Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΠώς να αποκτήσετε λαμπερό δέρμα με απλές σπιτικές θεραπείες

Πώς να αποκτήσετε λαμπερό δέρμα με απλές σπιτικές θεραπείες

Όλοι επιθυμούμε λαμπερό, λαμπερό δέρμα, αλλά για να πετύχουμε δεν απαιτούνται πάντα ακριβή προϊόντα ή περίπλοκες ρουτίνες. Συχνά, οι καλύτερες λύσεις για να βρεθούν απευθείας στην κουζίνα σας. Εδώ είναι μερικές, αποτελεσματικές θεραπείες που θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε το λαμπερό δέρμα που πάντα θέλετε.


1. Ενυδάτωση, Ενυδάτωση, Ενυδάτωση

Ένα από τα πιο απαραίτητα βήματα για λαμπερή επιδερμίδα είναι η παραμονή ενυδατωμένη. Η κατανάλωση άφθονο νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας βοηθά στην αποβολή των τοξινών και διατηρεί το δέρμα σας σφριγηλό και ενυδατωμένο. Επιδιώξτε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό καθημερινά. Για πρόσθετη τόνωση, ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα ποτήρι ζεστό νερό και μια φέτα λεμόνι για να αποτοξινώσετε και να ανανεώσετε το δέρμα σας.

2. Aloe Vera

Η αλόη βέρα είναι γνωστή για τις καταπραϋντικές και θεραπευτικές της υπηρεσίες. Μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία της ακμής, να ενυδατώσει το ξηρό δέρμα και να μειώσει τη φλεγμονή. Απλώστε το φρέσκο ​​τζελ αλόης βέρα απευθείας στο πρόσωπό σας, αφήστε το να δράσει για 10-15 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μερικές φορές την εβδομάδα για καλύτερα αποτελέσματα.

3. Μάσκα με μέλι και λεμόνι

Το μέλι είναι ένα φυσικό υγρό που συγκρατεί την υγρασία, ενώ ο χυμός λεμονιού είναι πλούσιος σε βιταμίνη C, η οποία φωτίζει το δέρμα. Ανακατέψτε μια κουταλιά της σούπας με μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού και απλώστε το στο πρόσωπο σας. Αφήστε το να δράσει για 15-20 λεπτά πριν το ξεπλύνετε. Αυτή η μάσκα μπορεί να βοηθήσει να φωτίσει τα σκοτεινά σημεία και να δώσει στο δέρμα σας μια φυσική λάμψη.

4. Κάντε απολέπιση με ζάχαρη και ελαιόλαδο

Η απολέπιση του δέρματος σας αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και αποκαλύπτει το φρέσκο, λαμπερό δέρμα από κάτω. Δημιουργήστε ένα απαλό scrub ανακατεύοντας μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Κάντε απαλό μασάζ με το μείγμα στο πρόσωπο σας με κυκλικές κινήσεις και στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Χρησιμοποιήστε αυτό το scrub μία ή δύο φορές την εβδομάδα για λεία, λαμπερή επιδερμίδα.

5. Πακέτο αγγουριού και γιαουρτιού

Το αγγούρι είναι απίστευτα ενυδατικό και καταπραϋντικό, ενώ το γιαούρτι περιέχει γαλακτικό οξύ που απολεπίζει απαλά και ενυδατώνει το δέρμα. Ανακατέψτε μισό αγγούρι με δύο κουταλιές της σούπας γιαούρτι για να σχηματίσετε μια λεία πάστα. Απλώστε το μείγμα στο πρόσωπό σας και αφήστε το να δράσει για 15 λεπτά πριν ξεπλύνετε με δροσερό νερό. Αυτό το πακέτο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πρηξίματος και να φωτίσει την επιδερμίδα σας.

6. Κουρκουμάς και γάλα

Ο κουρκουμάς έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές πληροφορίες που μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της υφής και του τόνου του δέρματος σας. Ανακατέψτε ένα κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά σε σκόνη με αρκετό γάλα για να σχηματίσετε μια πάστα. Απλώστε την πάστα στο πρόσωπο σας και αφήστε τη να δράσει για περίπου 10-15 λεπτά πριν ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Να είστε προσεκτικοί καθώς ο κουρκουμάς μπορεί να λερώσει, γι’ αυτό χρησιμοποιήστε τον με φειδώ.

7. Τόνερ πράσινου τσαγιού

Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και μειώνουν τη φλεγμονή. Φτιάξτε ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι, αφήστε το να κρυώσει και μετά χρησιμοποιήστε το ως τονωτικό. Απλώστε το στο πρόσωπο σας χρησιμοποιώντας ένα βαμβάκι ή ψεκάστε το χρησιμοποιώντας ένα μπουκάλι σπρέι. Αυτό το απλό τόνερ μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της ερυθρότητας και στη βελτίωση της συνολικής εμφάνισης του δέρματος σας.

8. Ενυδατική κρέμα με λάδι καρύδας

Το λάδι καρύδας είναι μια φυσική ενυδατική κρέμα που μπορεί να σας βοηθήσει να απαλύνετε και να ενυδατώσετε το δέρμα σας. Είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για το ξηρό ή ξεφλουδισμένο δέρμα. Αφού καθαρίσετε το πρόσωπό σας, απλώστε μια μικρή ποσότητα λαδιού καρύδας και κάντε απαλό μασάζ. Χρησιμοποιήστε το ως θεραπεία για μια νύχτα ή καθημερινή ενυδατική κρέμα για λαμπερή επιδερμίδα.

9. Μάσκα ντομάτας και μελιού

Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε λυκοπένιο, το οποίο βοηθά στην προστασία του δέρματος από βλάβες και προωθεί μια υγιή λάμψη. Συνδυάστε μια λιωμένη ντομάτα με μια κουταλιά της σούπας μέλι και απλώστε το μείγμα στο πρόσωπο σας. Αφήστε το να δράσει για 15-20 λεπτά πριν το ξεπλύνετε. Αυτή η μάσκα μπορεί να βοηθήσει στη σύσφιξη των πόρων και να φωτίσει το δέρμα σας.

10. Καθαριστικό με βρώμη και γάλα

Το πλιγούρι βρώμης είναι ένα απαλό απολεπιστικό που καταπραΰνει επίσης το δέρμα, ενώ το γάλα καθαρίζει και ενυδατώνει. Ανακατέψτε δύο κουταλιές της σούπας πλιγούρι βρώμης με αρκετό γάλα για να σχηματίσετε μια πάστα. Απλώστε το στο πρόσωπό σας και κάντε απαλό μασάζ και μετά ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Αυτό το καθαριστικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί καθημερινά για να διατηρήσει καθαρό, λαμπερό δέρμα.

Ενσωματώνοντας αυτές τις απλές σπιτικές θεραπείες στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας, μπορείτε να επιτύχετε μια λαμπερή, λαμπερή επιδερμίδα χωρίς να χρειάζεστε ακριβά προϊόντα. Θυμηθείτε, η συνέπεια είναι το κλειδί. Μείνετε σε αυτές τις φυσικές θεραπείες και απολαύστε τη μεταμόρφωση του δέρματός σας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ