Όταν μαγειρεύουμε αλλά κυρίως όταν τηγανίζουμε, αν δεν καθαρίσουμε άμεσα τα μάτια της κουζίνας, τότε τα καμμένα λίπη μένουν και είναι δύσκολο να βγούν. Είναι τα εμαγιέ μάτια της κουζίνας σας γεμάτα καμμένα λίπη; Πάμε να τα καθαρίσουμε!
Απαντάμε στην ερώτηση της φίλης μας της Μαρίνας που μας έστειλε μήνυμα στο Facebook, για το πως θα καθαρίσει τα μάτια της εμαγιέ κουζίνας από τα ξεραμένα λίπη.
Το πρόβλημα με αυτές τις κουζίνες είναι ότι εάν τα λίπη ξεραθούν μετά κυριολεκτικά θέλει κομπρεσέρ για να φύγουν! Πάμε να τα διώξουμε με φυσικό τρόπο.
Διαδικασία:
- Βρέχουμε μια καθαρή πετσέτα με ζεστό νερό
- Μουλιάζουμε τους λεκέδες και παράλληλα αφαιρούμε υπολείμματα λιπών που έχουν ξεκολλήσει
- Αφήνουμε τη ζεστή βρεγμένη πετσέτα πάνω στους λεκέδες για 15 λεπτά για να μαλακώσουν
- Όταν μαλακώσουν, αφαιρούμε την πετσέτα και πασπαλίζουμε τους βρεγμένους λεκέδες με μαγειρική σόδα
- Οι λεκέδες θα αρχίσουν να αφρίζουν (από το κακό τους!) και η σόδα θα αρχίσει να κάνει δράση
- Ρίχνουμε επιπλέον ποσότητα σόδας και ρίχνουμε μικρή ποσότητα νερού από πάνω για να συνεχιστεί η ισχυρή καθαριστική δράση της σόδας
- Αφήνουμε το διάλυμα να δράσει για 10 λεπτά
- Με βρεγμένο καθαρό πανί καθαρίζουμε το διάλυμα και τα λίπη που έχουν ξεκολλήσει
- Εάν έχετε κάποια πλαστική σπάτουλα μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να ξεκολλήσετε επίμονους λεκέδες
- Βρέχουμε ένα καθαρό πανί με λευκό ξύδι και καθαρίζουμε τοπικά ότι έχει απομείνει
- Επαναλάβετε τη διαδικασία εάν χρειαστεί
- Στεγνώστε καλά τα μάτια και περάστε με ειδική μαύρη προστατευτική πάστα-μπογιά που υπάρχει στα περισσότερα σούπερ-μάρκετ
Προσοχή: Μη χρησιμοποιείτε μεταλλικά αντικείμενα ή σπάτουλες για να ξύσετε τους λεκέδες. Απλά θα καταφέρετε να γρατσουνίσετε τη κουζίνα σας
Στείλτε τις απορίες σας στο email μας και θα σας απαντήσουμε με σχετικό άρθρο! Επίσης μπορείτε να εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο μας Newsletter με τα καλύτερα άρθρα της εβδομάδας που πέρασε!
Καλή επιτυχία σε όλους!