Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠως να δώσετε στο σπίτι σας μια νησιώτικη πινελιά!

Πως να δώσετε στο σπίτι σας μια νησιώτικη πινελιά!

Για το σπίτι ή το εξοχικό σας που θέλετε να δώσετε μια νησιώτικη πινελιά στην εσωτερική διακόσμηση, σε αυτό το άρθρο συγκεντρώσαμε μερικά tips που θα σας βοηθήσουν να διακοσμήσετε τον χώρο σας με απόλυτη επιτυχία! Από χρώματα, έπιπλα μέχρι διακοσμητικά όπως μικρά αντικείμενα σε αυτό το άρθρο θα τα βρείτε όλα!


Η νησιώτικη διακόσμηση αποτελεί ένα διαχρονικό και όμορφο style διακόσμησης με αέρα των ελληνικών νησιών στο σπίτι και χρώματα εμπνευσμένα από τη θάλασσα και τη φύση. Είτε το σπίτι σας βρίσκεται σε ένα προάστιο της πόλης, είτε δίπλα στη θάλασσα υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να ενσωματώσετε αυτό το στυλ στον χώρο σας δημιουργώντας ένα περιβάλλον που θα αποπνέει ηρεμία αλλά και καλοκαιρινά vibes όλο τον χρόνο.

1ο βήμα: Επιλέξτε τα κατάλληλα χρώματα

Η βάση της νησιώτικης διακόσμησης είναι η χρήση φυσικών και φωτεινών χρωμάτων. Οι αποχρώσεις του λευκού, του γαλάζιου και του μπλε θυμίζουν τα όμορφα σπίτια των Κυκλάδων ενώ οι αποχρώσεις του μπεζ, του κόκκινου και του πράσινου τα νησιά του Ιουνίου, των Σποράδων αλλά και των Δωδεκανήσων. Ιδανικά για το νησιώτικο style, επιλέξτε έναν συνδυασμό όπως οι αντιθέσεις μεταξύ λευκού και γήινων τόνων ή αποχρώσεις του μπλε που θυμίζει θάλασσα.

2ο βήμα: Προσθέστε φυσικά υλικά & υφές

Για να πετύχετε την απόλυτα νησιώτικη αισθητική, προσθέστε μέσα στο σπίτι φυσικά υλικά όπως ξύλο, πέτρα και μπαμπού. Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε ξύλινα έπιπλα από φυσικό χρώμα ή βαμμένα σε λευκούς τόνους για να δημιουργήσετε αυτήν την ατμόσφαιρα. Ακόμη, μπορείτε να προσθέστε ψάθινα ή ξύλινα καλάθια, χαλάκια από γιούτα, κεραμικά σκεύη και ξύλινα φωτιστικά τα οποία όλα μαζί θα ενισχύσουν την αισθητική της νησιωτικής αρχιτεκτονικής και αυθεντικότητας.

3ο βήμα: Διακοσμήστε με φυσικά στοιχεία

Ένας ακόμη τρόπος για να προσθέσετε μια νησιώτικη πινελιά στον χώρο σας είναι να τον διακοσμήσετε με φυσικά στοιχεία όπως θαλασσόξυλα, κοχύλια, πέτρες και άμμο. Αυτά μπορούν να τοποθετηθούν είτε σε μεγάλες γυάλες, να τα κρεμάσετε ως διακοσμητικά ή να τα βάλετε μέσα σε γυάλινα βάζα. Ακόμη, προσθέστε φύλλα από λουλούδια και φυτά όπως μπουκαμβίλιες, λεβάντα αλλά και μυρωδικά όπως ο βασιλικός, η μέντα και η λεβάντα.

4ο βήμα: Φωτισμός εσωτερικού χώρου

Ο σωστός φωτισμός μπορεί να αναδείξει μοναδικά τον χώρο σας και να δημιουργήσει μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα. Επιλέξτε φωτιστικά με φυσικό ξύλο ή με κεραμικά καπέλα και λαμπτήρες με φυσικό φως. Ακόμη, μπορείτε να βάλετε φωτιστικά από καλάμι και μπαμπού ή φαναράκια ενώ στο μπαλκόνι σας τοποθετήστε μια γιρλάντα με φωτάκια.

5ο βήμα: Λευκά είδη

Τα λευκά είδη https://anemos.gr/ είναι ακόμη ένα επιπλέον στοιχείο που συντελούν στη νησιώτικη διακόσμηση. Επιλέξτε σεντόνια διπλά, μαξιλαροθήκες και πετσέτες σε απαλές αποχρώσεις όπως το λευκό με διακριτικές πινελιές όπως το γαλάζιο, το ροζ και το κίτρινο. Ακόμη, τα λευκά είδη με κεντήματα και δαντέλες θα προσθέσουν τη ρομαντική νότα που αναζητάτε.

xtesini

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ