Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠοια είναι τα σημεία του σπιτιού που χρειάζονται προσοχή στον καθαρισμό;

Ποια είναι τα σημεία του σπιτιού που χρειάζονται προσοχή στον καθαρισμό;

Ο καθαρισμός του σπιτιού ανά τακτά χρονικά διαστήματα, είναι απαραίτητος τόσο για την υγεία όσο και για την αισθητική. Μέσα στο σπίτι εισέρχονται μικρόβια και σκόνη, οπότε πρέπει να καθαριστεί ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα σε κάποιο μέλος της οικογένειας. Πολλές φορές υπάρχουν και αλλεργιογόνες ουσίες που μπορεί να γίνουν επικίνδυνες για άτομα που έχουν αλλεργίες ή άσθμα. Γι’ αυτό το λόγο, πρέπει τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα να γίνεται ένας καθαρισμός σε όλο το σπίτι για να φύγουν τα ανεπιθύμητα μικρόβια και οι σκόνες. Αυτός ο καθαρισμός απαιτεί προσοχή, καθώς υπάρχουν μερικά σημεία μέσα στο σπίτι που μαζεύουν περισσότερο σκόνη και είναι πιο δύσκολο να καθαριστούν.


Για να σας γίνει πιο εύκολη η διαδικασία, κάντε τις δουλειές σας ανά δωμάτιο!

Δωμάτιο 1ο → Κουζίνα

  • Καθαρίστε καλά τον πάγκο της κουζίνας διότι είναι το σημείο που μαζεύει τα περισσότερα μικρόβια σε όλες τις κουζίνες https://www.theodoridi.gr/proioda/monternes-kouzines/ . Αυτό συμβαίνει γιατί πάνω εκεί ακουμπάτε τρόφιμα, σακούλες super market, μαγειρικά σκεύη και πολλά ακόμη.
  • Αφαιρέστε τα λίπη και τα υπολείμματα τροφών από τον φούρνο αλλά και από τα μάτια της κουζίνας. Υπάρχουν ειδικά καθαριστικά που αφαιρούν εύκολα τα λίπη, δημιουργώντας μια κουζίνα που θα λάμπει.
  • Καθαρίστε την σκόνη από τα έπιπλα κουζίνας https://www.theodoridi.gr/ και έπειτα περάστε την επιφάνεια με πανάκι που έχετε βρέξει με ειδικό καθαριστικό. Τέλος, σκουπίστε με ένα πανάκι μικροϊνών και βεβαιωθείτε ότι δεν έχει μείνει νερό πάνω στα έπιπλα γιατί υπάρχει κίνδυνος να φουσκώσει το ξύλο.

Δωμάτιο 2ο → Μπάνιο

  • Αφαιρέστε τα άλατα από τον νιπτήρα του μπάνιου και καθαρίστε καλά τον καθρέφτη με υγρό τζαμιών για να είναι καθαρός χωρίς σκόνες και λεκέδες.
  • Καθαρίστε την ντουζιέρα ή την μπανιέρα με ειδικά καθαριστικά ώστε να είναι πάντα καθαρές οι επιφάνειες και αφαιρέστε τα υπολείμματα σαπουνιού που μπορεί να έχουν μείνει στα πλακάκια. Αν έχετε ντουζιέρα, δώστε μεγαλύτερη προσοχή στα τζάμια διότι χρειάζεται να καθαρίζετε τα άλατα ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να μην φθαρεί το τζάμι.
  • Απολυμαίνετε καλά την τουαλέτα σας με χλωρίνη και τοποθετήστε αρωματικά καθαριστικά μέσα στην λεκάνη για να διατηρείται συνέχεια καθαρή.

Δωμάτιο 3ο → Υπνοδωμάτια

  • Ξεκινήστε με ένα από τα υπνοδωμάτια του σπιτιού και ξεσκονίστε καλά όλους τους χώρους. Καλό είναι να ανοίγετε τα παράθυρα καθημερινά για ένα χρονικό διάστημα, για να ανακυκλώνεται ο αέρας.
  • Αλλάξτε σεντόνια και μαξιλαροθήκες και τοποθετήστε καθαρές, αφού πρώτα έχετε καθαρίσει το υπόλοιπο δωμάτιο.
  • Αν έχετε χαλιά, σκουπίστε τα καλά με την ηλεκτρική σκούπα για να φύγει όλη η σκόνη που έχουν πάνω.

Σε όλα τα παραπάνω δωμάτια, θα κάνετε κάποιες επιπλέον εργασίες όπως σκούπισμα, σφουγγάρισμα και καθάρισμα παραθύρων και τζαμιών. Δώστε μεγάλη προσοχή στα αντικείμενα που ακουμπάτε συχνά όπως τα πόμολα, το τηλεχειριστήριο και τις συσκευές όπως το σταθερό τηλέφωνο.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ