Site icon xtesini.gr

Οι πιο εύκολοι και οικονομικοί τρόποι για να καθαρίσεις το στρώμα σου!

Πώς καθαρίζουμε ένα στρώμα; Και θα μου πεις «μα γιατί να το καθαρίσω αφού μια χαρά φαίνεται;»… Μπορεί να φαίνεται αλλά δεν είναι!

Στο στρώμα σου, μονό ή διπλό (καμία σημασία δεν έχει), μπορεί να κρύβονται ακάρεα, μικρά παράσιτα αλλά κι ένα σωρό «βρωμιές». Λοιπόν, πώς καθαρίζουμε ένα στρώμα; Ευτυχώς υπάρχουν τρόποι να το κάνεις εύκολα, γρήγορα και οικονομικά.

Γιατί ναι, είμαστε πιο έξυπνοι από αυτά τα παράσιτα που εισέρχονται στο στρώμα μας και μπορούμε να τα ξεγελάσουμε και να τα ξεφορτωθούμε.


Με απλούς και safe τρόπους.

Πώς καθαρίζουμε το στρώμα μας;

Στον…ατμό!

Σύμφωνα με το Τμήμα Εντομολογίας της Virginia Tech, η απελευθέρωση ατμού γύρω από το σπίτι βοηθάει αυτά τα παράσιτα στο κρεβάτι. Ο ατμός βοηθά να απομακρυνθούν ακόμη κι απ’ τις πιο καλές «κρυψώνες» , ενώ σε υψηλές θερμοκρασίες μπορεί ν’ αποδειχθεί και θανατηφόρος.

Πιστολάκι μαλλιών εν δράσει!

Όπως αναφέραμε, η θερμότητα μπορεί να σκοτώσει τα ακάρεα. Βρες τα παράσιτα και πάρε στο χέρι το πιστολάκι για τα μαλλιά! Αυτός είναι ο τρόπος να τα σκοτώσεις σιγά- σιγά και να μην επηρεάσουν τις αλλεργίες σου.

Προσοχή στα ρούχα!

Ακόμη κι αν τα ρούχα είναι του… κουτιού από κάποιο κατάστημα, πρέπει να τα πλύνεις όσο πιο σύντομα γίνεται και να τα στεγνώσεις σε υψηλές θερμοκρασίες. Αυτό θα σκοτώσει τα bugs που μπορεί να βρίσκονται στα ρούχα και να μεταφέρονται στο κρεβάτι ή το αντίστροφο. Φρόντισε να το κάνεις τακτικά.

Φτιάξε το δικό σου διάλυμα… σχεδόν!

Μπορείς να φτιάξεις το δικό σου αποτελεσματικό διάλυμα, το ξύδι! Το ξύδι περιέχει ένα οξικό οξύ που βλάπτει το νευρικό σύστημα του εντόμου κι έτσι μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ως ένα σπρέι για να σκοτώσεις τα παράσιτα. Γέμισε μια κενή φιάλη-σπρέι με λευκό ξύδι και ψέκασε απευθείας πάνω τους.

Πιπέρι καγιέν, ρίγανη και ginger!

Ένα ακόμη σπρέι που μπορείς να φτιάξεις με πράγματα που ήδη έχεις στην κουζίνα Ανακάτεψε το πιπέρι, τη ρίγανη και το ginger με νερό και στην συνέχεια τοποθέτησέ τα όλα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και στόχευσε εκεί που θέλεις. Η έντονη μυρωδιά από τη ρίγανη σε συνδυασμό με το πικάντικο πιπέρι και το ginger, πραγματικά λειτουργούν!

Πηγή: https://ipop.gr/tips/oi-pio-eykoloi-kai-oikonomikoi-tropoi-gia-na-kathariseis-to-stroma-soy

Exit mobile version