Αυτή η συνταγή για ντοματοκεφτέδες αναδεικνύει όλη την ομορφιά και την ηλιοφάνεια των ελληνικών νησιών! Μπορείς να την απολαύσεις ως ορεκτικό ή ως πλήρες γεύμα! Είναι μία συνταγή γεμάτη θρεπτικά συστατικά, μπορεί να βάλει τέλος στην πείνα σου αλλά και να ικανοποιήσει και τους γευστικούς σου κάλυκες! Είναι το σήμα κατατεθέν της κουζίνας της Σαντορίνης και πρέπει οπωσδήποτε να την εντάξεις στο μενού σου!
Τα υλικά που θα χρειαστείς για τη συνταγή για ντοματοκεφτέδες:
- 1 κιλό ντοματίνια ώριμα
- 75 γρ φέτα πολτοποιημένη
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο
- 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ξερή
- 70 γρ αλεύρι απλό
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- λάδι, για τηγάνισμα
Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:
- Ξεκίνα προετοιμάζοντας τις ντομάτες. Με καθαρά χέρια στύψε τις ντομάτες και τοποθέτησέ τες σε ένα λεπτό κόσκινο με λίγο αλάτι σε ένα μπολ και άφησέ τες για 30 λεπτά
- Πρόσθεσε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες σε ένα μπολ και ανακάτεψε τα υλικά με ένα κουτάλι. Πρόσθεσε τα μυρωδικά και τη φέτα και ανακάτεψε με ένα πιρούνι.
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, λίγο αλάτι και πιπέρι
- Πρόσθεσε το ξηρό μείγμα στο μείγμα της ντομάτας, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί. Η ζύμη είναι έτοιμη όταν σφίξει αρκετά, ώστε να μπορούν να γίνουν οι μπάλες – πρόσθεσε κι άλλο αλεύρι αν χρειάζεται
- Βάλε το μείγμα σε ένα μπολ σκεπασμένο στο ψυγείο για 30 λεπτά, ή κατά προτίμηση 2-3 ώρες.
- Ρίξε αρκετό ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι για να καλυφθεί ο πάτος σε μέτρια προς δυνατή φωτιά
- Πλάσε τη ζύμη σε μπαλάκια ή μπιφτέκια και ξεκίνα να τα ψήνεις στο τηγάνι. Τηγάνισε τους ντοματοκεφτέδες για περίπου 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα, μετά βάλε τους σε απορροφητικό χαρτί για να απορροφηθεί το περιττό λίπος.
- Απόλαυσε αυτούς τους υπέροχους ντοματοκεφτέδες με λίγο στραγγιστό γιαούρτι, λίγο ψωμί και μια γουλιά ούζο!
Tags : DinnerLunch
iPop chefs 19 May 2022
.