Η φέτα ταιριάζει σε κάθε τραπέζι, είτε τρώμε θαλασσινά είτε κρεατικά, και μάλιστα λατρεύουμε όταν την συναντάμε σε μορφές που δεν έχουμε συνηθίσει. Αντί να τη φάμε ως έχει ή σε σαγανάκι, αυτή τη φορά φτιάχνουμε μια έξτρα απολαυστική συνταγή που απογειώνει τη γεύση της φέτας. Μπαλίτσες φέτας με μέλι, με μια κρούστα όνειρο που κάνει κρατς και βελούδινο εσωτερικό που λιώνει στο στόμα!
Τα υλικά που θα χρειαστείς:
- 200 γραμμάρια φέτα
- 100 γραμμάρια τριμμένο τυρί της επιλογής μα;
- 30 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- Λίγο επιπλέον αλεύρι για όλες τις χρήσεις για το αλεύρωμα
- Πιπέρι
- 1 αυγό
- 2 κουταλιές της σούπας γάλα
- Λάδι για το τηγάνισμα
- Μέλι για το σερβίρισμα
Πώς θα φτιάξεις τις μπαλίτσες φέτας με μέλι;
- Βάζουμε όλα τα συστατικά -εκτός του λαδιού- σ’ ένα μπολ κι ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά ή και παραπάνω εάν έχουμε χρόνο, προκειμένου να σταθεροποιηθεί και να μπορέσουμε να πλάσουμε τις τυροκροκέτες πιο εύκολα.
- Πλάθουμε τις κροκέτες μας και τις περνάμε απ’ το αλεύρι.
- Τηγανίζουμε σ’ ένα βαθύ τηγάνι μέχρι να αποκτήσουν ένα ομοιόμορφο χρυσαφί χρώμα.
- Σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας το περισσευούμενο λάδι και πασπαλίζουμε με μέλι.
- Απολαμβάνουμε!
iPop chefs 28 June 2021