Μια συνταγή για ένα υπέροχο κέϊκ πορτοκαλιού γεμιστό με μπανάνα και Nutella γλασαρισμένο με γλάσο σοκολάτας. Ένα κέϊκ που θα σας γίνει αγαπημένη συνήθεια.
Υλικά συνταγής
- 1 1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1/2 κούπα λάδι [*]
- 2 αυγά
- 500 γρ.
φαριναπ [1 πακέτο] - 1 βανίλια
- ξύσμα 1 πορτοκαλιού
- 1 μεγάλη μπανάνα
- 1 βάζο Nutella
- 200 γρ. κουβερτούρα
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση συνταγής
Χτυπάμε στο κάδο του μίξερ όλα τα υλικά εκτός από τα 4 τελευταία.
Εν’ τω μεταξύ προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βουτυρώνουμε και λαδώνουμε μια μεγάλη στρογγυλή φόρμα κέικ και ρίχνουμε μέσα το μισό μείγμα.
Προσθέτουμε από πάνω τη μπανάνα σε φετούλες και τη Nutella και ρίχνουμε από πάνω το άλλο μισό μείγμα ζύμης.
Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 50′.
Λιώνουμε τη κουβερτούρα με τη κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε το κέϊκ μόλις το βγάλουμε από το φούρνο.
[*] Για πιο ελαφριά γεύση βάζετε προαιρετικά, 1/2 ελαιόλαδο – 1/2 σπορέλαιο ή μόνο σπορέλαιο.
Εξ’ ίσου υπέροχο και χωρίς το γλάσο σοκολάτας.