Ακόμα θυμάμαι την ημέρα που ήμασταν στην Πάτρα για το καρναβάλι και έτυχε να δοκιμάσω για πρώτη φορά ταραμοσαλάτα, άλλαξε κατευθείαν ολόκληρος ο κόσμος μου και έφαγα όλο το πιάτο! Από τότε την αγαπώ και πραγματικά λυπάμαι που την έχουμε συνδυάσει μόνο με την Καθαρά Δευτέρα, νομίζω ότι αδικείται. Για σήμερα, λοιπόν, σου έχουμε ετοιμάσει την αυθεντική συνταγή για ταραμοσαλάτα και ελπίζω να την απολαύσεις κι εσύ τόσο πολύ όσο εγώ, στο τραπέζι που οργανώνεις! Η συνταγή είναι πανεύκολη και γευστικά σου υπόσχομαι πως θα σε ανταμείψει!
Συνταγή για ταραμοσαλάτα: Τα υλικά που θα χρειαστείς
- 100 γρ κόκκινο ταραμά
- 1 καρβέλι μπαγιάτικο ψωμί
- ελαιόλαδο (περίπου 1 φλιτζάνι)
- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι
- χυμό από ένα μικρό λεμόνι
Τα ντολμαδάκια γιαλαντζί της γιαγιάς όταν συνδυάζονται με κινόα απογειώνονται. Μια συνταγή που πρέπει να μάθεις να φτιάχνεις!
Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:
- Μούλιασε το ψωμί, αφαίρεσε την κόρα, στράγγισέ το και βάλε το σε ένα μπολ και χτύπησέ το με το μίξερ.
- Πρόσθεσε τον ταραμά, 3/4 του λαδιού, το ξύδι και τον μισό χυμό λεμόνι.
- Χτύπησε τα υλικά καλά και δοκίμασε να δεις αν σου αρέσει η γεύση και η πυκνότητα.
- Πρόσθεσε λίγο-λίγο το υπόλοιπο λάδι και πρόσθεσε όσο λεμόνι ή ξύδι επιπλέον επιθυμείς.
- Άφησε την ταραμοσαλάτα σου να κρυώσει και είναι έτοιμη για κατανάλωση!
- Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!