Site icon xtesini.gr

Βλέπετε τρύπες στα ρούχα σας σε παρόμοια σημεία; Αν ναι… Δείτε από που προέρχονται!

Υπάρχουν πολλά κομμάτια του κόσμου που η ανθρωπότητα δεν έχει καταφέρει να εξερευνήσει. Όπως για παράδειγμα, γιατί καταλήγουμε πάντα να επιλέγουμε την λάθος ουρά;

Ή γιατί η γάτα του γείτονα δεν διαλέγει τον κήπο του γείτονα για να κάνει την ανάγκη της; Και από πού προέρχονται όλες αυτές οι τρύπες στα μπλουζάκια;

1.

Φθορά από την χρήση

Η κύρια αιτία των τρυπών αυτών είναι η τριβή με άλλα ρούχα, όπως παντελόνια, ζώνες, φερμουάρ που με τον καιρό δημιουργεί αυτές τις τρύπες.

2. Πλύσιμο

Γι’αυτό και όλοι συμβουλεύουν να πλένουμε τα ευαίσθητα ρούχα πιο προσεκτικά, για να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

3. Κακή ποιότητα

Σε ένα 80% των περιπτώσεων, η ευαισθησία των ρούχων οφείλεται στην ποιότητά τους. Εάν το ύφασμα είναι φτηνό, τότε είναι σίγουρο πως θα φθαρεί πιο γρήγορα.

Συμβουλή: Μπορείτε να καταλάβετε την ποιότητα ενός υφάσματος τεντώνοντάς το λίγο. Εάν το δείτε να αλλάζει μορφή και να ξεχειλώνει, τότε αυτό είναι κακό σημάδι.

4. Πλυντήριο

Συνήθως το πλυντήριο ευθύνεται για τις περισσότερες από τις τρύπες. Κουμπιά και φερμουάρ μπορούν να φθείρουν τα ρούχα μέσα στον κάδο πλυσίματος. Για να το αποφύγετε αυτό, γυρίστε ανάποδα τα ρούχα πριν τα πλύνετε. Άλλη μία αιτία για τις τρύπες αυτές θα μπορούσε να είναι η συστολή και η διαστολή των ινών με το ζεστό νερό.

5. Σκώροι

Όλοι τους φοβόμαστε. Συχνά είναι δύσκολο να τους ξεχωρίσουμε αλλά έχουν ασυνήθιστη εμφάνιση. Εάν φοβάστε πως έχετε σκώρους, βάλτε μία παγίδα στην ντουλάπα σας ή ψεκάστε με εντομοαπωθητικά.

Εάν ευθυνόντουσαν σκώροι, θα πρέπει να πλύνετε όλα τα ρούχα σας και να καθαρίσετε εσωτερικά την ντουλάπα. Αλλιώς, μπορείτε να τα παγώσετε: οι χαμηλές θερμοκρασίες θα σκοτώσουν τις ζωντανές προνύμφες.

Ελπίζουμε τώρα να ξεκαθαρίστηκε αυτό το μυστήριο. Στο μέλλον πιθανότητα να προσέχετε περισσότερο τα κουμπιά και τα φερμουάρ!

Πηγή: https://www.citypatras.gr/psychagogia/mustreads/vlepete-trypes-sta-roycha-sas-se-paromoia-simeia-nai-deite-poy-proerchontai/?fbclid=IwAR04uSOCWC2JO_K5CNa6b2GIexbVghlDXgtPolqo032wSmD8s-WS62YLyQ4

Exit mobile version