
Επιμέλεια medlabnews.gr iatrikanea
Για να τα χρησιμοποιήσουμε όμως στις συνταγές μας και να τα απολαύσουμε την υπέροχη γεύση και τη μοναδική τους υφή πρέπει να είναι ώριμα.
Πώς να κάνετε τα αβοκάντο και τους λωτούς να ωριμάσουν με μια χαρτοσακούλα
Η μέθοδος
- Τοποθετήστε το αβοκάντο ή τον λωτό μέσα στη χαρτοσακούλα προσέχοντας να μην είναι τρύπια.
- Βάλτε μαζί και ένα μήλο ή μια τομάτα ή μια μπανάνα για να αυξηθεί η παραγωγή αερίων αιθυλενίου.
- Κλείστε τη χαρτοσακούλα και φυλάξτε τη σε θερμοκρασία δωματίου, μεταξύ 18 και 24 βαθμών Κελσίου.
- Το αβοκάντο ή ο λωτός σας θα είναι έτοιμος για κατανάλωση μέσα σε μερικές μέρες.
- Τα αβοκάντο πρέπει να έρχονται σε επαφή με τις μπανάνες
- Όσο πιο ώριμες οι μπανάνες τόσο περισσότερο αιθυλένιο
- Βάλε 2-3 μπανάνες για κάθε αβοκάντο
- Για να δεις αν το αβοκάντο είναι έτοιμο ζούληξε την πάνω πλευρά του
- Για να σταματήσεις την ωρίμανση βάλτε τα στο ψυγείο
- Όταν τα αβοκάντο είναι σκληρά είναι και πικρά
medlabnews.gr
Πηγή: https://medlabgr.blogspot.com/2019/11/abocanto-kai-lotoi-to-kolpo-gia-na-orimasoun-pio-grigora.html