Μεταμόρφωσε την κλασική συνταγή για πάβλοβα σε χριστουγεννιάτικη προσθέτοντας μανταρίνι, φιστίκια Αιγίνης, μέντα, μαύρη σοκολάτα και ρούμι. Όχι απλά θα εκπλήξεις ευχάριστα τους καλεσμένους σου, αλλά θα τους ξετρελάνεις! Το απόλυτο xmas γλυκό βρίσκεται εδώ και σε περιμένει να το δοκιμάσεις! Η χριστουγεννιάτικη πάβλοβα δε θα σε απογοητεύσει.
Χριστουγεννιάτικη πάβλοβα: Τα υλικά που θα χρειαστείς
- 4 μανταρίνια ξεφλουδισμένα, χωρίς κουκούτσι και κομμένα σε στρογγυλές φέτες
- 25 γρ φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα
- 25 γρ μαύρη σοκολάτα, τριμμένη
- 1 μικρή χούφτα φύλλα μέντας
- 1 πορτοκάλι, το ξύσμα
Για τη μαρέγκα:
- 4 ασπράδια αυγών
- 275 γρ ζάχαρη άχνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κσ κορν φλάουρ
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι από λευκό κρασί
Για την κρέμα:
- 400ml διπλή κρέμα
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη, συν επιπλέον για το σερβίρισμα
- 2 κουταλιές της σούπας ρούμι ή κονιάκ
- 6 κουταλιές της σούπας μείγμα αποξηραμένων φρούτων και μπαχαρικών (mincemeat)
Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 140 C.Για τη μαρέγκα, χτυπάμε τα ασπράδια στο μπολ του μίξερ. Με το μοτέρ να λειτουργεί σε μέτρια-υψηλή ταχύτητα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, 1 κουταλιά της σούπας τη φορά, φροντίζοντας να είναι καλά αναμεμειγμένο και σφιχτό πριν προσθέσουμε περισσότερη. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί όλη η ζάχαρη και η μαρέγκα να φαίνεται σφιχτή. Χτυπάμε για λίγο τη βανίλια, το κορν φλάουρ και το ξύδι.
- Απλώνουμε τη μαρέγκα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα σε κύκλο. Ψήνουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά, μετά σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε τη μαρέγκα μέσα με την πόρτα του φούρνου κλειστή να στεγνώσει και να κρυώσει εντελώς, περίπου 2 ώρες.
- Για την κρέμα, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το ρούμι ή το κονιάκ μέχρι να αρχίσει να πήζει. Ανακατεύουμε την κρέμα με το mincemeat και στη συνέχεια την απλώνουμε μ’ ένα κουτάλι πάνω από την κρυωμένη μαρέγκα. Περιχύνουμε με τις φέτες μανταρινιού, τα ψιλοκομμένα φιστίκια, την τριμμένη σοκολάτα, τα φύλλα μέντας και το ξύσμα πορτοκαλιού. Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη και απολαμβάνουμε!
iPop chefs 20 December 2022