Μπορεί να “πιάστηκε” ο αυχένας ή οι ώμοι σου επειδή είχες μια λανθασμένη στάση σώματος ή μπορεί να νιώθεις μονίμως αυτό το πιάσιμο και δεν ξέρεις τι να κάνεις και πώς να το αντιμετωπίσεις. Ο πόνος στον αυχένα μπορεί να γίνει πραγματικά επώδυνος κι ενοχλητικός. Αλλά τι λάθος κάνεις;
Σύμφωνα με τους ειδικούς, το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι είναι ότι όταν πιάνεται ο αυχένας ή οι ώμοι τους, όταν τους νιώθουν λιγάκι πιο σφιγμένους, πιθανότατα επικεντρώνονται στο πίσω μέρος του σώματος με διατάσεις και μασάζ. Αλλά αν θέλεις πραγματικά να ανακουφιστείς από το πιάσιμο και τον πόνο στον αυχένα, πρέπει να αφιερώσεις χρόνο και στο μπροστινό μέρος του σώματος.
Ο πόνος στον αυχένα είναι πραγματικά επώδυνος αλλά μπορείς να ανακουφιστείς. Οι σημαντικότεροι μυς που επεκτείνονται για την ανακούφιση απ’ τον πόνο ονομάζονται “pectoralis major” και “pectoralis minor”. Αυτοί οι μυς βρίσκονται στο στήθος και συνδέονται στο μπροστινό μέρος του ώμου.
Όταν είναι σφιχτοί, τραβούν και στρέφουν τους ώμους προς τα εμπρός και επηρεάζουν τη στάση του σώματος. Όταν οι ώμοι είναι τοποθετημένοι προς τα πίσω, επηρεάζουν τον αυχένα, τους ώμους και την άνω πλάτη. Μόλις οι ώμοι επανέλθουν στη βέλτιστη θέση τους, οι άλλοι μυς μπορούν τελικά να χαλαρώσουν και να παραμείνουν στο σωστό μήκος.
Πώς μπορείς να κάνεις διατάσεις για το μπροστινό μέρος του σώματος;
Θα χρειαστείς μόνο μια πόρτα για βοηθό!
- Στεκόμαστε σε μια πόρτα με τον έναν βραχίονα στηριγμένο σε αυτή, δημιουργώντας μια καμπή 90 μοιρών στον αγκώνα και ανάμεσα στον βραχίονα και τον κορμό.
- Γέρνουμε προς την πόρτα μπροστά και περιστρέφουμε το σώμα μακριά από το πλαίσιο, για να δημιουργήσουμε ένα τέντωμα στο στήθος.
Για ακόμη μεγαλύτερη ανακούφιση, τέντωσε τους μυς που βρίσκονται στο μπροστινό μέρος του λαιμού. Αυτοί οι μυς σφίγγονται όταν το κεφάλι είναι τοποθετημένο προς τα εμπρός και για να προσαρμοστούν σαν να “συρρικνώνονται”.
Για να τους τεντώσεις, γύρισε το κεφάλι σου προς τη μια πλευρά και στη συνέχεια γύρε λιγάκι προς τα πίσω για να νιώθεις το μπροστινό μέρος να τεντώνεται.
Πηγή: https://ipop.gr/fitness/to-lathos-poy-kaneis-panta-otan-ponaei-o-aychenas-soy/