Site icon xtesini.gr

Τα Συμπτώματα Προεμμηνορροϊκού Συνδρόμου

Κάθε γυναίκα γνωρίζει για το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο. Με μερικές εξαιρέσεις όπου μια γυναίκα γλιτώνει εντελώς από τις σωματικές και συμπεριφορικές αλλαγές που χαρακτηρίζουν το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο, οι περισσότερες θα δουν πολλές τέτοιες αλλαγές.

Τα συμπτώματα για το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο μπορεί να ξεκινήσουν οποιαδήποτε στιγμή μετά την ωορρηξία που συμβαίνει περίπου δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη του εμμηνορροϊκού σας κύκλου. Κατά τις τελευταίες τρεις έως δεκατέσσερις ημέρες του κύκλου σας, μπορείτε να παρατηρήσετε διάφορες αλλαγές στο σώμα σας που θα μπορούσαν επίσης να οδηγήσουν σε κάποιο βαθμό δυσφορίας.

Αυτά τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πρήξιμο και ευαισθησία στο στήθος, προσωρινή αύξηση βάρους, δερματικές κηλίδες ή ακμή, πονοκεφάλους, ναυτία ή δυσκοιλιότητα που ακολουθείται από διάρροια κατά την έναρξη της εμμήνου ρύσεως, αύξηση της όρεξης ή δίψα, λαχτάρα για ορισμένα τρόφιμα όπως γλυκά ή είδη με υψηλή ποσότητα αλατιού, αυξημένη ευερεθιστότητα ή εναλλαγές της διάθεσης, κόπωση ή αϋπνία, σύγχυση ή λήθη, αισθήματα άγχους ή απώλεια ελέγχου, θλίψη ή ανεξέλεγκτο κλάμα κ.λπ.

Σχεδόν 150 σωματικά και συμπεριφορικά συμπτώματα σχετίζονται με το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο, γεγονός που περιπλέκει επίσης τη διαδικασία διάγνωσης και επίσης δυσκολεύει την ταξινόμηση της πάθησης ως συγκεκριμένης ασθένειας. 

Υπάρχουν επίσης ορισμένα άσχετα ιατρικά προβλήματα που θα μπορούσαν να υπάρξουν στο προεμμηνορροϊκό σύνδρομο και να παραπλανήσουν εσάς και τον γιατρό σας, όπως ινοκυστικές αλλαγές στο στήθος όπου σχηματίζονται μη καρκινικά εξογκώματα που είναι πρησμένα και επώδυνα, ενδομητρίωση όπου ο ιστός από την επένδυση της μήτρας προκαλεί πόνο οπουδήποτε στην κάτω κοιλιακή χώρα, μη αναγνωρισμένες πυελικές λοιμώξεις όπως χλαμύδια, δυσμηνόρροια ή επώδυνες κράμπες περιόδου που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ναυτία και διάρροια, διαβήτης που προκαλεί υπερβολική δίψα και πείνα, ενδοκρινικές διαταραχές όπως υπερδραστήριος θυρεοειδής, συναισθηματικές διαταραχές που θα μπορούσαν να συγχέονται με διαταραχές της διάθεσης ή προβλήματα διάθεσης οποιοδήποτε άλλο είδος αλλεργίας.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/


Exit mobile version