Site icon xtesini.gr

Τα οφέλη από την κατανάλωση κακάο

Ένα από τα πιο σημαντικά οφέλη είναι ότι το κακάο μπορεί να βελτιώσει τη γνωστική λειτουργία και να προστατεύσει τον εγκέφαλο από την παρακμή που σχετίζεται με την ηλικία.

Το κακάο είναι πλούσιο σε φλαβονοειδή, τα οποία είναι φυτικές ενώσεις που έχουν αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση. Αυτά τα αποτελέσματα έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνουν τη γνωστική λειτουργία και προστατεύουν τον εγκέφαλο από την παρακμή που σχετίζεται με την ηλικία.

Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι τα φλαβονοειδή από το κακάο μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της μνήμης και της γνωστικής λειτουργίας σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας. Η μελέτη διαπίστωσε ότι όσοι κατανάλωναν υψηλά επίπεδα φλαβονοειδών κακάο είχαν καλύτερη απόδοση σε τεστ λεκτικής και εργασιακής μνήμης, καθώς και εκτελεστική λειτουργία (ικανότητα προγραμματισμού και οργάνωσης).

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι τα οφέλη των φλαβονοειδών κακάο ήταν πιο έντονα σε όσους είχαν χαμηλότερα επίπεδα γνωστικής λειτουργίας στην αρχή της μελέτης. Αυτό υποδηλώνει ότι τα φλαβονοειδή του κακάο θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην αντιστάθμιση των επιπτώσεων της γνωστικής έκπτωσης που σχετίζεται με την ηλικία.

Τα φλαβονοειδή του κακάο πιστεύεται ότι δρουν βελτιώνοντας τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο και μειώνοντας τη φλεγμονή. Αυτά τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην προστασία του εγκεφάλου από βλάβες και στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας.

Έτσι, αν ψάχνετε έναν τρόπο να ενισχύσετε τη δύναμη του εγκεφάλου σας, το κακάο μπορεί να είναι η απάντηση. Απλώς φροντίστε να επιλέξετε ένα ποιοτικό προϊόν με υψηλή περιεκτικότητα σε φλαβονοειδή κακάο.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/


Exit mobile version