Το Πάσχα πλησιάζει και η αλήθεια είναι πως Πάσχα χωρίς λίγη σοκολάτα δε γίνεται! Οπότε όσο κλισέ κι αν σου ακούγεται, ένιωσα την υποχρέωση να σου μάθω αυτή τη συνταγή για τάρτα σοκολάτας με ταχίνι ώστε να κάνεις τη ζωή σου λίγο καλύτερη και λίγο πιο γλυκιά! Βέβαια, η γλυκύτητα της τάρτας αντισταθμίζεται από την πλούσια, αλμυρή-γλυκιά κρέμα ταχίνι, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν γέμιση cheesecake! Μόλις τη δοκιμάσεις θα με ευχαριστείς!
Τάρτα σοκολάτας: Τα υλικά που θα χρειαστείς
Για τη βάση:
- 50 γρ λάδι καρύδας
- 170 γρ μπισκότα τζίντζερ
- 50 γρ μαύρη σοκολάτα χοντροκομμένη
- 25 γρ κακάο σε σκόνη
- Μια πρέζα αλάτι
Για τη γέμιση και την επικάλυψη:
- 397 γάλα καρύδας – θα χρειαστείς 330 γραμμάρια για αυτό το κέικ
- 200 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας χοντροκομμένη
- 2 κουτ. ξύσμα μανταρινιού
- 2 κουταλιές της σούπας πάστα miso (μπορείς να την βρεις σε Wok Shop ή στο internet)
- 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
- 20 γραμμάρια λάδι καρύδας
- 200 γραμμάρια γιαούρτι
- ταχίνι
Για το στόλισμα:
- 1 κουταλιά της σούπας κακάο σε σκόνη
- Μια πρέζα αλάτι
Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:
- Ετοίμασε μία φόρμα για κέικ 20 εκ.
- Για τη βάση μπισκότου, ζέστανε απαλά το λάδι καρύδας και μετά άφησέ το στην άκρη να κρυώσει για λίγα λεπτά. Βάλε όλα τα άλλα υλικά για τη βάση σε ένα μπλέντερ και χτύπησέ τα αλλά όχι πολύ, γιατί τα κομματάκια σοκολάτας πρέπει να είναι χοντρά. Πρόσθεσε το κρυωμένο λάδι καρύδας, χτύπησε μερικές φορές ακόμα για να ενωθούν τα υλικά, στη συνέχεια ρίξε το στη φόρμα για κέικ και πίεσε ώστε να καλύψει ομοιόμορφα τον πάτο. Βάλε στο ψυγείο και μετά ξεκίνα με τη γέμιση.
- Βάλε 230 γραμμάρια γάλα καρύδας και όλη την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε ένα μπολ και βάλε την σε ένα τηγάνι με νερό που σιγοβράζει. Μόλις λιώσει σχεδόν η σοκολάτα, κατέβασε τη φωτιά και πρόσθεσε το ξύσμα μανταρινιού, ένα κουταλάκι του γλυκού miso και μισό κουταλάκι του γλυκού βανίλια. Χτύπησε μέχρι να ομογενοποιηθεί τελείως και μετά άπλωσε το μείγμα με κουτάλι στη βάση του μπισκότου. Ψύξε για τουλάχιστον τέσσερις ώρες (ή όλη τη νύχτα) μέχρι να κρυώσει και να δέσει.
- Για την επικάλυψη, ζέστανε τα 20 γρ. λάδι καρύδας και μετά άφησέ το να κρυώσει για λίγα λεπτά. Σε ένα μπολ βάλε το γιαούρτι, το ταχίνι, τα 100 γραμμάρια γάλα καρύδας, το υπόλοιπο κουταλάκι του γλυκού miso και το μισό κουταλάκι του γλυκού βανίλια, το κρύο λάδι καρύδας και λίγη πρέζα αλάτι και μετά χτύπα δυνατά για ένα λεπτό. Άφησέ το στο ψυγείο για τουλάχιστον 40 λεπτά (ή όλη τη νύχτα).
- Βγάλε την τάρτα από την φόρμα της και βάλε την σε ένα πιάτο. Άφησέ τη να σταθεί για 20 λεπτά και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, μετά ρίξε από πάνω με ένα κουτάλι την παγωμένη κρέμα ταχίνι. Πασπάλισε με σκόνη κακάο και λίγο αλάτι. Έτοιμο για σερβίρισμα!