Site icon xtesini.gr

Συνταγή για τους πιο λαχταριστούς και αφράτους λουκουμάδες γιαουρτιού που έχεις φάει ποτέ

Οι λουκουμάδες είναι μια από τις πιο νόστιμες παραδοσιακές ελληνικές συνταγές και αξίζει να τους συνδυάσεις με μέλι, ξηρούς καρπούς αλλά και σοκολάτα. Και ενώ η παραδοσιακή συνταγή είναι υπέροχη αυτή η συνταγή για λουκουμάδες γιαουρτιού υπόσχεται την πιο αφράτη ζύμη που έχεις δοκιμάσει.

 

Συνταγή για λουκουμάδες γιαουρτιού: Υλικά

  • 2 φλιτζάνια γιαούρτι 0%
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 φλιτζανιού κονιάκ
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι

Για το σιρόπι:

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι μέλι1 φλιτζάνι νερό
  • χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 1 φλιτζάνι χοντροκομμένη καρυδόψυχα
  • κανέλα
 

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Πώς να φτιάξεις αφράτους λουκουμάδες γιαουρτιού

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και το αλάτι, ανακατεύοντας συνεχώς με τον αυγοδάρτη, ώστε να μην σβολιάσει η ζύμη.
  2. Διαλύουμε τη σόδα με το κονιάκ και το ρίχνουμε στο μπολ με το γιαούρτι.
  3. Σκεπάζουμε την ζύμη με μια πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για δύο ώρες σε ζεστό μέρος.
  4. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι. Ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι την ζάχαρη, το νερό και το χυμό λεμονιού και, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, αφήνουμε το σιρόπι σε μέτρια φωτιά για 5-6 λεπτά μέχρι να δέσει ελαφρά. Προσθέτουμε το μέλι. Βγάζουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά, ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι το μέλι και το σιρόπι να γίνουν ένα.
  5. Όταν περάσουν 2 ώρες, βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι και αφού κάψει ρίχνουμε με ένα κουταλάκι την ζύμη. Βρέχουμε κάθε φορά με νερό το κουταλάκι για να μην κολλάει η ζύμη.
  6. Στη συνέχεια βυθίζουμε έναν έναν τους λουκουμάδες στο χλιαρό σιρόπι.
  7. Σερβίρουμε με κανέλα, μέλι ή σοκολάτα.

 

 

Πηγή: https://ipop.gr/food/syntagi-gia-toys-pio-lachtaristoys-kai/?fbclid=IwAR3xfs_HMvZVF1Akpqj4cZ_olCUYDONsMlUpfxVOq8OQqImwzeroGnpfuMU

Exit mobile version