Εάν σκέφτεστε να κόψετε ή να μειώσετε την κατανάλωση κόκκινου κρέατος, πιθανώς προβληματίζεστε για το ενδεχόμενο να αναπτύξετε ανεπάρκεια σιδήρου.
Κάποιες τροφές φυτικής προέλευσης περιέχουν σίδηρο αλλά δεν το απορροφά εύκολα ο οργανισμός.
Μόνο το 2-20% του σιδήρου των φυτών (που λέγεται μη αιμικός σίδηρος) καταλήγει μέσω του πεπτικού στο αίμα, συγκριτικά με το 15-35% του σιδήρου που περιέχουν οι τροφές ζωικής προέλευσης (αιμικός).
Υπάρχει όμως η εξής απλή λύση: Συνδυάζοντας τις τροφές με σίδηρο με βιταμίνη C, σχεδόν εξαπλασιάζεται η ποσότητα μη αιμικού σιδήρου που απορροφά το σώμα σας.
.