Site icon xtesini.gr

Ροχαλητό στα παιδιά: Πότε να ανυσηχήσω;

Τα περισσότερα παιδιά ροχαλίζουν περιστασιακά και συνήθως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Ωστόσο, εάν το παιδί σας ροχαλίζει τακτικά – ειδικά εάν συνοδεύεται από άλλα συμπτώματα, όπως αναπνοή από το στόμα ή παύσεις στην αναπνοή – θα μπορούσε να είναι σημάδι μιας πιο σοβαρής πάθησης, όπως η υπνική άπνοια.

Η υπνική άπνοια είναι μια κατάσταση που προκαλεί το παιδί σας να σταματήσει να αναπνέει για σύντομες χρονικές περιόδους κατά τη διάρκεια του ύπνου. Μπορεί να είναι μια πολύ σοβαρή κατάσταση, επομένως είναι σημαντικό να μιλήσετε με το γιατρό του παιδιού σας εάν πιστεύετε ότι μπορεί να το έχει.

Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε το ροχαλητό του παιδιού σας, όπως:

• Διατήρηση υγρασίας της κρεβατοκάμαρας. Ένας υγραντήρας μπορεί να βοηθήσει να κρατήσει τον αέρα υγρό, κάτι που μπορεί να μειώσει τη συμφόρηση και το ροχαλητό.

• Αποφυγή αλλεργιογόνων. Εάν το παιδί σας είναι αλλεργικό στη σκόνη, στο τρίχωμα των κατοικίδιων ή σε άλλα αερομεταφερόμενα αλλεργιογόνα, η διατήρηση της κρεβατοκάμαρας καθαρή και απαλλαγμένη από αυτούς τους ερεθιστικούς παράγοντες μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του ροχαλητού.

• Αλλαγή θέσης ύπνου. Μερικά παιδιά ροχαλίζουν περισσότερο όταν κοιμούνται ανάσκελα. Προσπαθήστε να βάλετε το παιδί σας να κοιμάται στο πλάι ή στο στομάχι του για να δείτε αν αυτό βοηθάει.

• Καθαρισμός ρινικών οδών. Εάν το ροχαλητό του παιδιού σας οφείλεται σε συμφόρηση, η χρήση ενός σπρέι φυσιολογικού ορού ή υγραντήρα μπορεί να σας βοηθήσει να καθαρίσετε τις ρινικές οδούς και να μειώσετε το ροχαλητό.

Εάν αυτές οι σπιτικές θεραπείες δεν βοηθούν ή εάν το παιδί σας εξακολουθεί να ροχαλίζει τακτικά, μιλήστε με το γιατρό του παιδιού σας. Αυτός ή αυτή μπορεί να προσδιορίσει εάν το παιδί σας έχει άπνοια ύπνου ή άλλη πάθηση που προκαλεί το ροχαλητό.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/


Exit mobile version