Πεντανόστιμη συνταγή… Πορτοκαλόπιτα η γευστικότατη!
Υλικά:
1 πακέτο φύλλο κρούστας1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%4 αυγά1 ποτήρι καλαμποκέλαιο¾ φλυτζάνι ζάχαρη1 βανίλιαΞύσμα από 1 πορτοκάλι1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Σιρόπι:
3 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη2 φλούδες πορτοκαλιούΒάζουμε τα υλικά να βράσουν.Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ, προσθέτουμε το γιαούρτι και μετά τα υπόλοιπα υλικά. Το φύλλο το κόβουμε πρώτα σε λωρίδες και μετά μικρά κομματάκια και το ρίχνουμε μέσα στα υλικά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Ρίχνουμε το μίγμα σε ένα ταψί ή pyrex και ψήνουμε στους 170 λιγότερο από 1 ώρα. Μόλις βγάλουμε το γλύκισμα από το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει και το περιχύνουμε με το σιρόπι που είναι ζεστό.