Site icon xtesini.gr

Πεντανόστιμα σιροπιαστά κουρκουμπίνια φούρνου με 2 μόνο υλικά!

Υλικά:

Φύλλο κρούστας 1 πακέτο λεπτό

Καλαμποκέλαιο 100 – 150 ml περίπου για άλειμμα

Για το σιρόπι

Ζάχαρη 350 γρ

Νερό 350 ml

Κανέλα 1 ξυλάκι

Λεμόνι 2 κουταλιές σούπας από τον χυμό

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε το σιρόπι μας, βράζοντας σε μια κατσαρόλα το νερό με την ζάχαρη,το ξυλάκι κανέλας και τον χυμό λεμονιού. Αφήνουμε για 10 λεπτά να βράσει από την στιγμή που θα ξεκινήσει η πρώτη βράση και το αφήνουμε να κρυώσει.

Ραντίζουμε ένα φύλλο κρούστας με το λάδι, την πάνω άκρη του την αλείφουμε με την βοήθεια ενός πινέλου για να κολλήσει καλά πάνω του το δεύτερο φύλλο που θα βάλουμε. Ραντίζουμε και το δεύτερο φύλλο με λάδι, διπλώνουμε λίγο τα φύλλα και τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό.

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα μέχρι να τελειώσουν όλα. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Τα κόβουμε σε μικρές μπουκιές ενός δακτύλου και τοποθετούμε σε ταψάκι με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180 αέρα για 20 λεπτά.

Ρίχνουμε αμέσως τα ζεστά κουρκουμπίνια στο κρύο σιρόπι και τα αφήνουμε 20 λεπτά τουλάχιστον για να σιροπιαστούν καλά. Στραγγίζουμε και σερβίρουμε σκέτα ή με καρύδια και κανέλα.


Πηγή: https://www.citypatras.gr/mageiriki/pentanostima-siropiasta-koyrkoympinia-foyrnoy-2-mono-ylika/?fbclid=IwAR06XWTJnHbKx-dAVrcWWu9z1YCRH4mWVoTdaWOEUugPwQa4ZT_dHtwbuLo

Exit mobile version