Site icon xtesini.gr

Ο ιδανικός τρόπος να συνδυάσεις όσπρια και λαχανικά σ’ ένα πιάτο!

Είναι σημαντικό να φροντίζεις τη διατροφή σου. Είμαστε ό,τι τρώμε και δεν θέλεις να γεμίσεις τον οργανισμό σου με “σκουπίδια”.

Σήμερα φτιάχνουμε, μαυρομάτικα φασόλια με σέσκουλα σε ένα γευστικότατο πιάτο. 

Όσπρια και λαχανικά μαζί για ένα υγιεινό αλλά και πολύ νόστιμο γεύμα. Φτιάχνουμε μαυρομάτικα φασόλια με σέσκουλα με λίγα και καλά υλικά. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι εξαιρετικά εύκολη και θα την έχεις στο πιάτο σου πριν καν το καταλάβεις.

Bonus: Αν στα παιδιά σου δεν αρέσουν τα όσπρια, τότε πρέπει να τη δοκιμάσεις, καθώς σε συνδυασμό με την τριμμένη ντομάτα, τη φέτα και τα μυρωδικά, η συγκεκριμένη συνταγή είναι πολύ γευστική αλλά και θρεπτική.

Τι θα χρειαστείς;

  • 250 γραμμάρια μαυρομάτικα φασόλια
  • Μισό κιλό σέσκουλα
  • Μαϊντανός
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 4 κουταλιές τριμμένη ντομάτα
  • Λίγο κρασί
  • Αλάτι και Πιπέρι
  • Λάδι
  • Λεμόνι (προαιρετικά)
  • Ένα κομματάκι φέτα (προαιρετικά)

Πώς θα τη φτιάξεις;

  • Πλένουμε τα σέσκουλα.Τα ψιλοκόβουμε, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα να πάρουν μια βράση και στη συνέχεια σουρώνουμε και πετάμε το νερό.
  • Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε έπειτα τα σέσκουλα μαζί με τέσσερις κουταλιές τριμμένη ντομάτα.
  • Έχουμε μισο-βράσει τα μαυρομάτικα με ένα φύλλο δάφνης. Τα μισοβρασμένα μαυρομάτικα φασόλια τα τοποθετούμε μέσα στην κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε λίγο λευκό κρασί,αλάτι και πιπέρι, τα μυρωδικά μας και τα αφήνουμε να βράσουν. Ανακατεύουμε κι αφήνουμε μέχρι να γίνουν τα μαυρομάτικα και να δέσει η σάλτσα του φαγητού.
  • Λίγο πριν το τέλος… προσθέτουμε μισό φλιτζάνι λάδι και βράζουμε για άλλα δέκα λεπτά.
  • Σερβίρουμε μαζί με φέτα και λεμόνι, αν επιθυμούμε.

Πηγή: https://ipop.gr/sintages/o-idanikos-tropos-na-syndyaseis-ospria-kai-lachanika-s-ena-piato

Exit mobile version