Site icon xtesini.gr

Οι τροφές με το πολυ ασβέστιο – Εκτός από το γάλα

Εκτός από τα γαλακτοκομικά προϊόντα, υπάρχουν πολλά άλλα τρόφιμα που είναι πλούσια σε ασβέστιο. Ακολουθεί μια λίστα με μερικά από αυτά:

– Αμύγδαλα: Μόνο μια ουγγιά αμύγδαλα, ή περίπου 22 ξηροί καρποί, περιέχει 270 mg ασβεστίου, ή περίπου το 27% του DV.

-Αμάρανθος: Αυτός ο κόκκος χωρίς γλουτένη είναι μια καλή πηγή ασβεστίου, με 1 φλιτζάνι μαγειρεμένο να παρέχει 158 mg, ή το 16% του DV.

-Bok choy: Αυτό το πράσινο φυλλώδες λαχανικό είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε ασβέστιο, με 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο να παρέχει 168 mg, ή το 17% του DV.

-Μπρόκολο: Μαγειρεμένο μπρόκολο παρέχει 102 mg ασβεστίου, ή περίπου το 10% του DV.

-Πράσινο κολάρο: Μαγειρεμένα λαχανικά παρέχουν 266 mg ασβεστίου, ή περίπου το 27% του DV.

-Κάλε: Μαγειρεμένο λάχανο παρέχει 94 mg ασβεστίου, ή περίπου το 9% του DV.

-Φασόλια: Μαγειρεμένα ναυτικά φασόλια παρέχουν 126 mg ασβεστίου, ή περίπου το 13% του DV.

– Μπάμιες: Μαγειρεμένες μπάμιες παρέχουν 138 mg ασβεστίου, ή περίπου το 14% του DV.

-Τυρί παρμεζάνα: Μία ουγγιά τυρί παρμεζάνα παρέχει 331 mg ασβεστίου, ή περίπου το 33% του DV.

-Ραβέντι: Μαγειρεμένο ραβέντι παρέχει 348 mg ασβεστίου, ή περίπου το 35% του DV.

-Σαρδέλες: Ένα κουτάκι σαρδέλας παρέχει 351 mg ασβεστίου, ή περίπου το 35% του DV.

-Σπανάκι:  Μαγειρεμένο σπανάκι παρέχει 244 mg ασβεστίου, ή περίπου το 24% του DV.

-Σέσβυρα: Μαγειρεμένο σέσκουλο παρέχει 102 mg ασβεστίου, ή περίπου το 10% του DV.

-Τόφου: Ένα φλιτζάνι τόφου παρέχει 258 mg ασβεστίου, ή περίπου το 26% του DV.

-Χόρτα γογγύλι: Μαγειρεμένο γογγύλι παρέχει 197 mg ασβεστίου, ή περίπου το 20% του DV.

-Λευκά φασόλια: Μαγειρεμένα λευκά φασόλια παρέχει 191 mg ασβεστίου, ή περίπου το 19% του DV.

-Μανιτάρια με λευκά κουμπιά: Μαγειρεμένα λευκά μανιτάρια παρέχει 41 mg ασβεστίου, ή περίπου το 4% του DV.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/


Exit mobile version