Site icon xtesini.gr

Ξέρεις το μυστικό για απολαυστική, αυθεντική καρμπονάρα;

Λατρεύεις την καρμπονάρα! Πώς την φτιάχνεις όμως; Σήμερα θα μάθουμε να την φτιάχνουμε σωστά, χωρίς περιττά υλικά που στο τέλος μπορεί να αφαιρεθούν παρά να προσθέτουν γεύση. Γιατί η συνταγή για καρμπονάρα αυθεντική, δεν θέλει πολλά και βασίζεται στην τεχνική.

Τα υλικά για την αυθεντική καρμπονάρα:

  • Σπαγγέτι
  • 130 γρ. ιταλικό guanciale
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 4 κρόκοι
  • 1 κοφτή κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1 αυγό
  • 80 γρ. πεκορίνο

Πώς θα φτιάξεις τη συνταγή για καρμπονάρα;

  1. Ξεκινάμε βράζοντας τα ζυμαρικά μας με βάση τις οδηγίες της συσκευασίας. Ωστόσο, τα αφαιρούμε απ’ το μάτι 2 λεπτά πριν να είναι έτοιμα.
  2. Σοτάρουμε σ’ ένα τηγάνι που καίει το ιταλικό guanciale, το οποίο έχουμε ψιλοκόψει.
  3. Προσθέτουμε το βούτυρο και σοτάτουμε το ιταλικό guanciale μέχρι να πάρει χρώμα.
  4. Στο μεταξύ, σ’ ένα μπολ χτυπάμε καλά το αυγό, τους κρόκους και το αλατοπίπερο.
  5. Παίρνουμε λίγο απ’ το νερό στο οποίο έβρασαν τα μακαρόνια και το ρίχνουμε σιγά σιγά στο μπολ με τα αυγά. Θα χρειαστούμε περί τα 120-130 γραμμάρια.
  6. Αφού σουρώσουμε τα ζυμαρικά μας, τα βάζουμε στο τηγάνι και προσθέτουμε μια κουταλιά απ’ το νερό στο οποίο έβρασαν.
  7. Αφαιρούμε απ’ τη φωτιά και βάζουμε σ’ ένα μεγάλο μπολ τα μακαρόνια.
  8. Περιχύνουμε με το μείγμα με τα αυγά κι ανακατεύουμε για μερικά λεπτά μέχρι να ψηθούν τα αυγά.
  9. Σερβίρουμε με τριμμένο πεκορίνο.
Info!

Η προέλευση της καρμπονάρας αποτελεί μυστήριο. Μία από τις πιο γνωστές αναφορές γίνεται για ένα χωριό με το όνομα Carbonara, άλλοι όμως υποστηρίζουν πως προέρχεται από τους Καρμπονάρους, κίνημα, του οποίου τα μέλη του αναγκάζονταν να κρύβονται, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιούν υλικά εύκολα να βρεθούν έτσι ώστε να ανακαλύψουν την συνταγή της καρμπονάρας.

Μια ακόμα εκδοχή είναι ότι Αμερικανοί στρατιώτες στα τέλη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου έμπαιναν στις ρωμαϊκές τραττορίες ζητώντας για γεύμα αυγά, μπέικον και νουντλς και ανακάτευαν τα σερβιρισμένα πιάτα σε κάτι που εξελίχθηκε στο σημερινό πιάτο.

Πηγή: https://ipop.gr/sintages/xereis-to-mystiko-gia-apolaystiki-aythentiki-karmponara/

Exit mobile version