Site icon xtesini.gr

Κόβατε λάθος τα κρεμμύδια μια ολόκληρη ζωή. Αυτός είναι ο σωστος τρόπος!!

Μπορεί να το ‘χετε 100% με την κουζίνα και τη μαγειρική, αλλά το κλάμα που ρίχνουμε κάθε φορά που καθαρίζουμε κρεμμύδια είναι αναπόφευκτο! Κι όμως, υπάρχει τρόπος να το αποφύγετε…

Ο Jack Scalfani σας εξηγεί πώς να… αποφύγετε τα δάκρυα! Τουλάχιστον στην κουζίνα…

Ο οικοδεσπότης της εκπομπής του YouTube “Cooking With Jack Show” αποφάσισε να μοιραστεί το μυστικό του για το σωστό κόψιμο του κρεμμυδιού…

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να εντοπίσετε τη βάση. Εύκολο, σωστά;

Όπως ξέρετε, είναι το κομμάτι από το οποίο προεξέχουν οι ρίζες!

Τώρα, το επόμενο βήμα πρέπει να γίνει ΠΡΙΝ ξεφλουδίσετε το κρεμμύδι.

Βρείτε ένα μικρό μαχαίρι.

Και ξεκινήστε να κόβετε γύρω από τη βάση του κρεμμυδιού, αλλά δείτε προσεκτικά πώς.

Βεβαιωθείτε ότι αφήνετε ένα μικρό κύκλο ανάμεσα στη βάση του κρεμμυδιού και το σημείο που χαράζετε με το μαχαίρι σας.

Το κομμάτι που θα αφαιρεθεί πρέπει να μοιάζει με κώνο.

Γι’αυτό εφαρμόστε το μαχαίρι με μια κλίση ώστε να δημιουργηθεί αυτός ο κώνος στο εσωτερικό του κρεμμυδιού.

Αφαιρέστε με το χέρι τον κώνο.

Μόλις αφαιρέσατε το σημείο που είναι αποθηκευμένο όλο το αέριο που σας κάνει να δακρύζετε…

Κάποιοι ίσως θεωρούν ότι παίρνει ώρα.

Αλλά δεν αξίζει τον κόπο;

Μα μήπως σπαταλάμε ένα καλό κομμάτι κρεμμύδι;

Αλλά μπορείτε τώρα να το χρησιμοποιήσετε στη σάλτσα σας, αν το ανακατέψετε στο μπλέντερ.

Τα κρεμμύδια είναι πεντανόστιμα αλλά μας κάνουν να κλαίμε.

Και είναι λίγο δυσάρεστη η εμπειρία, είτε είμαστε αρχάριοι είτε τρανοί σεφ.

Και τώρα μπορείτε να κόψετε το κρεμμύδι!

Καλό θα ήταν να τα βυθίσετε σε παγωμένο νερό για καμιά ώρα πριν αρχίστε να κόβετε!

Και παρακάτω, μπορείτε να πάρετε πιο πολλές οδηγίες από τον Jack Scalfani!




Πηγή: https://www.citypatras.gr/mageiriki/kovate-lathos-ta-kremmydia-mia-olokliri-zoi-aytos-o-sostos-tropos/?fbclid=IwAR0QEEWt6KDnTFT0TYNQBvh_Deroi-LrCvtLxFFBs_Qe8FPPZAJnVDea_Aw

Exit mobile version