Οι λουκουμάδες είναι ένα γλυκό δημοφιλές στα Βαλκάνια και στη Μέση Ανατολή. Παρασκευάζεται από ζύμη μαγιάς τηγανισμένη σε καυτό λάδι και είναι πραγματικά πεντανόστιμοι.
Φανταστείτε αυτό το νόστιμο γλυκό να είναι γεμιστό με σοκολάτα. Πόσο λαχταριστό ακούγεται!
Υλικά
Για τη γέμιση:
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη
Για τους λουκουμάδες:
- 500 γρ. γάλα
- 20 γρ. φρέσκια μαγιά μπίρας
- 30 γρ. ζάχαρη
- 5 γρ. αλάτι
- 520 γρ. αλεύρι φαρινάπ
- λίγο αραβοσιτέλαιο, για το τηγάνισμα
- λίγο μέλι, για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε πάνω στην κουβερτούρα. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Τοποθετούμε την κρέμα στο ψυγείο και την αφήνουμε να κρυώσει καλά. Φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια, τα οποία τα ακουμπάμε πάνω σε λαδόκολλα και τα βάζουμε στην κατάψυξη για αρκετές ώρες.
- Ετοιμάζουμε τους λουκουμάδες: Ζεσταίνουμε λίγο από το γάλα και διαλύουμε μέσα σε αυτό τη μαγιά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα και το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αφήνουμε το μείγμα σε ζεστό περιβάλλον για τουλάχιστον 1 ώρα.
- Παίρνουμε λίγη από τη ζύμη και την τυλίγουμε γύρω από ένα παγωμένο μπαλάκι σοκολάτας. Βουτάμε τους γεμιστούς λουκουμάδες σε καυτό λάδι και με τρυπητή κουτάλα τούς γυρνάμε συνέχεια μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Τους αφήνουμε να στραγγίξουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τους σερβίρουμε ζεστούς με λίγο μέλι και με λιωμένη σοκολάτα, αν επιθυμούμε