Ο καιρός φτιάχνει, μυρίζει λίγο Καλοκαιράκι κι όλοι λατρεύουμε να καθόμαστε στα μπαλκόνια το απόγευμα. Κι ενώ ο γνωστός στίχος λέει “τσάι με λεμόνι στο μπαλκόνι”, εμείς παίρνουμε το λεμόνι και το κάνουμε σπιτική, δροσιστική λεμονάδα! Η συνταγή για λεμονάδα δεν μοιάζει με καμία άλλη που θα βρεις και ο λόγος είναι απλός: Τα λεμόνια έχουν περαστεί πρώτα απ’ το γκριλ κι έχουν καραμελώσει!
Τα υλικά για τη συνταγή για λεμονάδα:
Για 8 ποτήρια:
- 5 μέτρια λεμόνια
- 1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες
- 1 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη (περίπου 200 γραμμάρια)
- 4 φλιτζάνια νερό (960 ml)
- 4 φλιτζάνια πάγο (560 γραμμάρια)
Πώς θα φτιάξεις τη συνταγή για λεμονάδα;
- Σ’ ένα ξύλο κοπής, βάζουμε τα λεμόνια και τα κόβουμε στη μέση.
- Περνάμε το κάθε κομμάτι απ’ την ζάχαρη, έτσι ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια.
- Τοποθετούμε τα λεμόνια σ’ ένα σκεύος για γκριλ και τα μαγειρεύουμε σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία για 6-8 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν.
- Αφαιρούμε τα λεμόνια απ’ το γκριλ και τα αφήνουμε στην άκρη για 5-10 λεπτά.
- Στύβουμε τα λεμόνια σε μια μεγάλη κανάτα.
- Αφού στύψουμε όλα τα λεμόνια, προσθέτουμε τη λευκή ζάχαρη, τις φέτες λεμονιού, το νερό και τον πάγο.
- Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη κι είναι έτοιμη η συνταγή για λεμονάδα!
Σημείωση!
Eάν η λεμονάδα δεν καταναλωθεί αμέσως, μην βάλεις τον πάγο. Βάλτον στην κανάτα λίγο πριν την σερβίρεις.
Πηγή: https://ipop.gr/sintages/i-drosistiki-lemonada-poy-prepei-na-apolayseis-sto-mpalkoni-soy/